L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimarts, 10 de març del 2020

PLENARI DE MARÇ 2020: El col·lector va ser un dels protagonistes del plenari


Les obres del vial perimetral-col·lector de la platja van ser protagonistes al plenari d'ahir. No tenim més remei que dedicar-li un espai i demanem disculpes per tornar-ne a parlar després de publicar la setmana passada tres vegades la seua situació. 

Les coses vénen com vénen. Els temes dels plenaris no els marquem nosaltres, ni tampoc tenim la culpa que malgrat les explicacions que hem fet al llarg dels anys, hi haja qui no coneix el projecte. Cal recordar, i ja ho vam dir, que les obres es van reprendre amb normalitat el dia 2, i es treballa amb la màxima celeritat per tindre el col·lector acabat i enterrat abans de Sant Josep.  Fins i tot es va treballar dissabte, amb més maquinària pesant per avançar. I els treballs continuaven ahir dilluns, com veieu, en les fotos que vam prendre ahir de matí.


Tot el món sap - millor dit, quasi tot- que el vial perimetral i el col·lector són dos obres distintes, adjudicades per separat, però van de la mà en l'execució. Una obra afecta a l'altra, i no es pot avançar el vial perimetral  si primer no s'ha construït i soterrat el col·lector. Per això les obres del vial van sempre un pas per darrere del col·lector: tram de col·lector acabat i soterrat i, tot seguit, ve la preparació del terreny, delimitar zona de voreres, etc. i deixar-ho  a punt per asfaltatge, llums, etc. del vial que es construeix damunt. Ho hem explicat desenes de vegades.

En el plenari d'anit, el PP preguntava perquè no s'estava treballant i s'acabava el vial perimetral. La resposta era massa òbvia i és la que el govern els va donar: s'està treballant en l'execució del darrer tram del col·lector, fins a l'avinguda de la Marina, i una vegada acabat i tot enterrat, s'iniciaran les obres d'acabament de tot el vial perimetral damunt del col·lector, tot i que ara ja hi ha una gran part que té iniciada la preparació.
 
Preparació del vial perimetral allò on ja està enterrat el col·lector

El projecte del col·lector s'havia d'haver iniciat el 2006

No ens queda més remei que rectificar la portaveu del PP, perquè al contrari del que va dir, li direm que no, el col·lector no és una obra del 2015  sinó que, com hem explicat també moltes vegades, s'havia d'haver iniciat amb l'aprovació del "Pla Director" de l'aigua potable de Tavernes, l'any 2006. El problema va ser que el PP no va fer res, no va moure un dit per construir-lo. Això sí, va aprofitar per demanar un préstec a l'empresa concessionària de l'aigua potable a canvi de deslliurar-la de la construcció.


Compromís a partir del 2012 va iniciar el projecte i tots els tràmits per als permisos d'abocament d'aigües, de Costes, Generalitat, etc.  L'any 2015 el projecte estava acabat però els estudis encomanats a TYPSA aconsellava millorar-lo i aprofitar millor la inversió, i es va canviar per l'actual, més complet, amb tanc d'arreplegada d'aigua i desviament a la Séquia Mare per al rec i, com a complement, se li va afegir al projecte vell tota la urbanització del carrer Blasco Ibañez i adjacents. 

Tot ho podeu llegir resumit en aquest enllaç:  https://lacotorradelavall.blogspot.com/2018/12/informe-detallat-i-complert-de-12-anys.html

Ara s'executa aquest segon projecte, més complex i millor, un projecte aprovat en plenari excepte pel PP que no el va recolzar, com tampoc va recolzar la despesa i finançament del vial perimetral en el ple de juny del 2018.


I res, seguirem parlant del col·lector. És l'obra més important feta a la platja de fa 30 anys, donarà una solució al "tubet" que el PP va enterrar en l'avinguda de la Marina i que per ara no aprofita per a res i també esperem d'ací uns dies informar que les obres del darrer tram del col·lector - que veieu en les fotos d'ahir dilluns-  està ja enterrat i acabat.