L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimecres, 11 de març del 2020

L’Associació Cultural La Valldigna obté el distintiu del programa "CreaTurisme" impulsat per Turisme de la Generalitat



L’Associació Cultural La Valldigna, responsable de festivals de referència a la comarca Safor-Valldigna com Sona Baixet Fest o Desllunat (cartell del 2019 en la il·lustració de dalt), que se celebren a la nostra ciutat ha rebut el distintiu "CreaTurisme" de Turisme de la Generalitat. A més d'aquests festivals, l'entitat es responsable del Festival d'Art i Reciclatge i HOSTES, que du a cap en ocasions amb complicitat amb el Teatre del Raval i Ajuntaments de la comarca.

El producte turístic "LaCasaCalba, un festival per a cada estació" de Cultural la Valldigna, ha rebut el suport de Turisme Comunitat Valenciana en les seues creacions, que ha estat valorada com una aliada a l'estratègia CreaTurisme.



Dani Miquel en el "Desllunat 2019"

Francesc Burgos, un dels responsable de l'Associació Cultural la Valldigna, ha destacat l'impuls que aquest distintiu suposa per als esforços de l'entitat en matèria turística. "Estem treballant per apropar als turistes els nostres festivals, que són nau senyera del nostre producte turístic: eclèctic, d'arrel i obert a tots els públics. Per això apropem l'oferta a la xarxa hostalera. Volem que els festivals siguen una eina que facen servir els hotels per augmentar el nombre de pernoctacions durant tot l'any, i no sols per l'estiu. Això ens beneficia a totes i a tots". 


 De Tavernes a Gandia

El Teatre del Raval de Gandia també s’ha adherit al programa CreaTurisme. L'espai cultural que és actualment aquest teatre i que irradia a tota la comarca, esta regit per LaCasaCalba, una entitat que te les arrels a la nostra ciutat.


L'entitat cultural va nàixer fa 20 anys a Tavernes com a "Col·lectiu La Casa Calba - Cultura a la Valldigna, engegat per una colla d'amics i va tindre la seu a una casa de poble al principi del Carrer Cervantes (o si voleu, popularment del Carrer la Serra).

Sona Baixet Fest(a) 2019

Durant 5 anys va desenvolupar una important tasca cultural, amb actes on fugia del convencionalisme del moment per cercar noves formes d'expressió i treball cultural amb un marcat esperit renovador i experimentador que encara continua com podem vore tots els estius amb el Festival Desllunat que celebra a la nostra platja..
.
LaCasaCalba té actualment la seu al Teatre del Raval de Gandia, amb un projecte consolidat que ha reconvertit l'espai en un centre cultural, en allò que és una veritable illa cultural més enllà del cap-i-casal, tot i que el recolzament de les institucions públiques no és la mateixa que veiem a Europa o Catalunya.

La seua tasca abraça camps diversos, des de la publicació de discos, els festivals esmentats on cal destacar les 15 edicions de Pop al Carrer ara Desllunat, i la representació de cantants i grups com Sénior i el Cor Brutal, La POP, Arthur Caravan, Òscar Briz o Oliva Trencada. 

Informació pròpìa i remesa per l'entitat