L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.013
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.040

dissabte, 21 de març de 2020

“El Triangulista” llança “Paciència”, un clam mediambiental en temps de crisi


 
El Triangulista llança el “clip antivíric” Paciència, una dosi de música i humor que crida a la reflexió davant la crisi del coronavirus.

“Paciència, clemència, que el món es curarà! Demà comença hui, no ho deixes per demà!” Així comença la lletra d’aquest tema d’El Triangulista “Paciència”, primer avanç, en forma de clip, del "Plàstic EP”, que inclourà també la resta de composicions de l'espectacle teatral “Plàstic-tic-tic!”, estrenat a l’octubre de 2019. 

 No és casual que Paciència siga el primer tema llançat per El Triangulista, l’alter ego del músic, actor i activista cultural, Francesc Burgos. En aquests dies de crisi, la seua lletra és un clam mediambiental, una crida a la reflexió, una invitació al decreixement. I tot açò des de l'humor que caracteritza aquest polifacètic i inquiet artista, no-artista.

El valler Francesc Burgos, ambientòleg de formació i director artístic de LaCasaCalba i del Teatre del Raval de Gandia, preocupat i ocupat sempre en temes mediambientals, assenyala que és urgent escoltar allò que ens diu el planeta. Sobretot en aquests dies de crisi sanitària: “Estem aprenent, amb el que està passant, la importància, per exemple, de la sobirania alimentària, de les cures i de la descongestió ambiental, enfront del model neo-liberal globalitzador, que està asfixiant el planeta. Els sistemes econòmics i socials de proximitat són els que estan salvant la situació en el present i haurien de ser els que governaren el futur”, explica l’artista valler,  resident al Teatre del Raval de Gandia. 
Amb aquest “clip antivíric” El Triangulista vol posar el seu gra de sorra en l’educació mediambiental i les lliçons que ens està deixant aquesta crisi i, cada dia, el planeta. Per això, des d’ahir, el clip roda per les xarxes socials, amb l’objectiu de fer-nos reflexionar amb humor i trellat sobre el que ja tenim a sobre: “Un planeta que reclama un canvi de model socioeconòmic si no volem que explote”. 


Ací pots descarregar-te aquest videoclip, l’àudio i altres materials: