L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.105
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:57.940

dissabte, 21 de març del 2020

Ha faltat Pepe Tent, esportista i gran valldignenc


Ha faltat Josep Tent Vercher (1942), fill de Benifairó, un gran valldignenc enamorat de la seua Valldigna, de la seua terra, de la seua llengua i, a més a més, un home integre, honest, intel·ligent i sempre amic dels seus amics.

Conegut entre els amics com a Pepe Tent o Pep el del Cine, ha estat un defensor de la nostra terra i la nostra llengua, va participar en els moviments a la Valldigna que recercaven el reviscolament cultural i identitari valencià dels anys 70, essent una de les persones que fundaren l'Associació d'Amics de la Valldigna, entitat que va desenvolupar un gran treball en la recuperació de la major senyal identitària nostra: el Reial Monestir de Santa Maria de Valldigna, on va participar amb el seu treball i idees en tot el conjunt de cicles de conferencies i exposicions realitzades en aquell temps.

Josep Tent i Vercher ha estat també un gran esportista, un dels esportistes valencians i espanyol més destacat en el camp del judo, on ha estat un dels capdavanters i va arribar a ser cinturó roig 9º dan l'any 2016, nivell que només han obtingut 5 judoques a Espanya. 

A més d'això, ha estat  Mestre Nacional, Director Tècnic i responsable de canvi de graus de la Federació Valenciana de Judo y DA,  membre del Comité Nacional de Recompensas de la Real Federación Española de Judo y DA.

Està en possessió dels títols del Campionat d’Espanya de Judo, la Medalla d’Or de la Federació Nacional de Judo, el Campionat d’Espanya de Lluita Greco-Romana o el Campionat Universitari d’Espanya de Rugbi, entre d’altres.

Descanse en pau, Pepe Tent (Pepe el del Cine), un exemple de persona, esportista i valencianisme.

Des d'ací donem el nostre condol a tota la família, i al poble de Benifairó, a qui ell tant estimava .