L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 14 de març del 2020

PLENARI MARÇ 2020: INFORME: L'Ajuntament liquida el "PAI Sector 14" per incompliment de l'agent urbanitzador



El consistori ha aprovat abonar zero euros (0,00 euros) a la urbanitzadora Calviga SL com a liquidació del Programa d'Actuació Integrada (PAI) del Sector 14-Avinguda Nord de la platja no executat. La decisió del consistori es pren després de retirar a Calviga la condició d’agent urbanitzador per incompliment del contracte i també perquè l’Ajuntament ha guanyat en el TSJ un segon contenciós que li permetrà recuperar 300.000 euros que havia pagat per una primera sentencia en contra.

Calviga va ser nomenat agent urbanitzador del sector 14-Avinguda Nord de la platja per l’anterior govern del PP, i segons un acord del dia 2 de abril del 2007 es preveia acabar les obres en el 2011. Però mai no es van iniciar i davant eixa situació, el govern de Compromís en plenari del juny del 2014  resolia l’adjudicació per incompliment.

Tot això es descriu en l’expedient públic del plenari, a més d’explicar-ho el regidor d’Urbanisme Josep Llàcer en el plenari, que qualificava tot el que s’havia esdevingut i la falta d’inici i acabament de les obres “com una empastrà més dels governs anteriors” . 

La sentencia judicial obri la porta a la liquidació del procés urbanitzador, on Calviga ha sol·licitat que se li abone 162.338 euros per l'elaboració del projecte d'urbanització,  cosa que l’Ajuntament no accepta perquè un dels incompliments de l’empresa és no haver presentat el document a l'Ajuntament.



Consistori que en el 2014 va resoldre que Calviga no fora agent urbanitzador

Una altra demanda es que se li pague el cost de redacció del programa urbanitzador, 47.568,72 euros, sobre el qual l’Ajuntament afirma que va caducar sense entrar en vigor i sense publicar. L’ajuntament rebutja també una altra indemnització de Calviga per valor de 54.519 euros com a despeses generals.

L’Ajuntament argumenta que no pot atendre les peticions quan no s'havia formalitzat el conveni urbanístic, ni constituït la garantia definitiva, ni redactat el projecte de reparcel·lació, ni el projecte  d'urbanització,  ni els documents del Registre  de  la Propietat, ni s’havia contractat l'agent constructor, ni començat les obres d'urbanització, ni tan sols les d'enderrocament.

L’Ajuntament considera qui és el propi Ajuntament a qui se li hauria d’indemnitzar pels danys i perjudicis ocasionats, però assenyala que són difícils de quantificar el temps perdut i tots recursos de personal en la tramitació d’un programa de gestió indirecta que, per culpa de l'urbanitzador ha esdevingut no res. Per tant considera que la liquidació s’ha d’aprovar amb saldo zero (0,00) euros. 

El sector 14, com a mostra dels problemes urbanitzadors en la platja



Sector 14 (Google maps)
L'origen de tot el problema sempre s’ha dit que està en el vigent PGOU, aprovat només pel PP en el 2004,  on es contempla la urbanització d’un conjunt de sectors de la platja, però sense preveure les infraestructures i l’electrificació. Recordem que ara, vora 12 anys després estan pendent d’inici les obres d’electrificació del Golfo.

Les mancances del PGOU, en fase de revisió en molts aspectes actualment, es van  sumar a la crisi del 2009, i les greus conseqüències es plasmaren en la paralització dels sectors de la platja ( el 14, però també el 16 i 17) i els polígons industrials, com el del Golfo.

I per si no hi havia prou.... als problemes propis de la crisi, es va sumar també en el 2013 la negativa de la Generalitat, governada pel PP, a construir la depuradora tot i que havia firmat el conveni amb l’Ajuntament.

La decisió unilateral del govern del PP en la Generalitat, obligava a Compromís a redactar un nou projecte de depuradora, actualment ja presentat per a l’aprovació final a la Generalitat, que s’ha de fer càrrec de les obres.