L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 6 de març del 2020

La Cursa de la Dona de Tavernes, la més veterana de la Safor, aconseguix en la seua 19è edició un record de participació


La Cursa de la Dona de Tavernes, la pionera entre les que celebra la comarca de la Safor-Valldigna en commemoració del Dia de la Dona aconseguia ahir un record de participació en reunir a 590 dones amb dorsal, a més de moltes filles menudes que hi participaren en el recorregut pels carrers de Tavernes, algunes en el seu carret de bebé.
 
Escalfament
  Un any més record de participació en una cursa on hem pogut vore dones de totes les edats participant amb una ferma i decidida voluntat de fer visible la problemàtica de la dona en el "Dia Internacional de la Dona" i reivindicar una societat justa i igualitària, sense "bretxes" salarial ni elements discriminadors per raó de sexe, talment com era el nucli central del manifest que s'ha llegit. 
 
Lectura del manifest
Amb una Plaça Major atapeïda han començat els actes amb l'arreplegada de dorsal i la participació voluntària en el denominat "Dorsal 0" que arreplegava un donatiu per a l'Associacio "Alana" d'ajuda a les víctimes de la violència de genere que efectuava la lectura del manifest abans de l'eixida de la cursa. 
 
El Dorsal 0
La lectura del manifesta ha donat pas a l'escalfament de les participants, amb una taula gimnàstica dirigida per la monitora Encarna, de la regidoria d'Esports,  a ritme musical i amb el convenciment de que calien aquests exercicis per tal d'evitar possibles lesions.
 
A les 19’30 hores, hora anunciada, les regidores Noe Alberola i Mònica Palomares eren les encarregades de tallar la cinta que donava pas a la cursa, en una acte simbòlic on eren acompanyades per l'alcalde de Tavernes, Sergi González i dels regidors Josep Llàcer i Emili Enguix. 
 
El tall de la cinta

La cursa, com ja es conegut no es competitiva, amb una distància de 1 km. i de 3 km, segons la modalitat a la qual la dona s’hi apuntava, per un circuit urbà pels carrers de Tavernes i on la gent jove que hi participava no va tardar gaires minuts en recórrer i arribar a la Plaça Major on estava també l’arribada. Durant la cursa, la batucada Vall-Tukà, formada majorment per dones avui, ha amenitzat la plaça.

La batucada
L'Ajuntament ha obsequiat amb un detall commemoratiu, una botella d'aigua i una malla de taronges a totes les participants en la cursa a més de la samarreta confeccionada per a l'ocasió. Els obsequis han estat lliurats per l'alcalde Sergi Gonzlez i els regidors Josep Llàcer, d'Esports i Emili Enguix, d'Agricultura, donat que les regidores Noe Alberola i Mònica Palomares, de Compromís, han participat en la cursa, cosa que també ha fet la regidora del PP, Eva Palomares.
 
 
Imatges de la cursa
Un any més cal destaca l'èxit de l'organització i sobre tot el poder comptar amb la satisfacció de centenars de dones que han gaudit d’uns moments alegres, joiosos i sobre tot esportius, amb una gran germanor entre les dones de totes les edats, unides en aquesta cursa per reivindicar un paper igualitari en la societat.
 
 
La cursa ha comptat amb el patrocini de les dues regidories d'Igualtat i la d’Esports, amb la col·laboració dels monitors de l’Escola de Jocs i Extraescolars, la Generalitat Valenciana, Club Atletisme la Valldigna, Protecció Civil, Creu Roja i les empreses César Esports, Fruites Tono i Lanjarón.