L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 13 de març del 2020

A partir de diumenge... canvi en l'oratge!!




El temps completament primaveral que hem tingut aquest dies sembla ser que s’acaba i a partir de diumenge tindrem uns dies amb borrasca, una més de les DANA que hi ha al llarg de l'any i per tant pluja i fred en afectar-nos una massa d’aire polar i el vent de llevant.

Avui divendres i demà dissabte tindrem encara uns dies amb temperatures més altes de les que són normals: ahir dijous la mínima va ser 11 graus i la màxima va fregar els 23 graus, segons les dades d’AVAMET. 

Tot això canviarà a partir de diumenge quan, es produirà segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) l’entrada d’una massa d’aire polar que es desplaçarà i es centrarà dilluns en el sud de la península. Això produirà un canvi general de les temperatures, que seguiran un procés d’abaixada fins als 15 graus el dimarts.

Conseqüències segons la previsió:  pluges prou intenses el diumenge a la zona del Cantàbric i dilluns en zones del nord-est i centre peninsular, que poden anar acompanyades de tempestes. Quant a la nostra zona s’esperen també pluges que poden afectar també a Balears, menys intenses.

La cota de neu a 1000 metros en el terç oriental i entre els 800 i 1000 metros a la resta de la península.

I un aclariment: el cap de setmana una llengua d’aire fred en les capes mitjanes-altes de l’atmosfera s’acostarà, com hem dit, al nord-oest peninsular, i això farà que l’anticicló de les Açores puge fins a les Illes Britàniques i començarà a bufar el vent de llevant.

Això és un típic episodi de DANA però no vol dir que arriben pluges torrencials i devastadores de nou a les nostres terres. Eixa situació se sol donar al voltant de 35 vegades a l’any i nomes unes quantes produeixen problemes, encara que quan ens els produeixen....