L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.140
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:29.035

dimecres, 4 de març del 2020

Josep Llàcer, de Compromís, elegit vicepresident del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes



El regidor de Compromís de Tavernes, Josep Llàcer, va ser ahir elegit vicepresident del Consorci de les Comarques Centrals Valencianes (CCV). Aquest organisme, format per vuit comarques de les “províncies” de València i Alacant amb una població de més de mig milió d’habitants, engloba les localitats d’Alcoi, Cocentaina, Dénia, Gandia, Ibi, Oliva, Ontinyent, Tavernes de la Valldigna i Xàtiva a més de les Mancomunitats de la Vall d’Albaida, de la Costera, de la Canal de Navarrès i de la Safor.

Josep Llàcer, primer alcalde de l’Ajuntament de Tavernes, va ser elegit ahir en el ple de constitució de la nova executiva celebrat ahir a Ontinyent en la seu de la Mancomunitat de Municipis de la Vall d'Albaida. En eixe plenari es va elegir també el nou president, que és l’alcalde de l'Alcúdia de Crespins, Roberto Granero, del PSOE, que pren el relleu del també socialista Toni Francés, alcalde d’Alcoi. 

 
Què és el consorci de les Comarques Centrals Valencianes 

El Consorci de les Comarques Centrals Valencianes és una entitat supra-comarcal que vol actuar sobre cinc eixos principals: indústria, turisme, comerç, medi ambient i sostenibilitat. Aquests punts formen el “full de ruta" de l’entitat amb el qual es pretén assegurar un creixement més integrador, intel·ligent i sostenible de les Comarques Centrals Valencianes amb l’ús de la innovació com a ferramenta d’especialització, desenvolupament i resposta als reptes socials, econòmics, urbans i mediambientals del territori que abasten. 



Tal com es va dir en el plenari d’ahir, els projectes concrets que es vol impulsar en la present legislatura van des de la CV-60, autovia de l’Olleria a Gandia, el tren Xàtiva-Alcoi i el tren de la Costa Gandia-Dénia, com a eixos vertebradors del territori que abraça el consorci.

Els reunits no es van oblidar d’actuacions concretes, amb una aposta ferma per la creació d’un Consell Econòmic i Social per promoure projectes comuns amb els quals optar al finançament europeu; el foment del treball i Promoció Econòmica i Turística; la cerca concreta del finançament de cada projecte, tant des d’Europa com des dels Governs de Madrid i València i, sobre tot, la vertebració del territori central valencià.


En resum, el consorci representa una aposta ferma per la descentralització del model productiu valencià per a un major equilibri territorial, amb millora de les infraestructures i transport, per tal de posar en valor el Territori Comarques Centrals com a referent econòmic i cultural