L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 20 de març del 2020

Sembla ser que el mal oratge, amb pluges, ens acompanyara fins a principi d'abril




Avui estem tenint un cel ennuvolat a tot el País Valencià. Les pluges han estat i seran dèbils, i tenim unes temperatures sense canvis (entre 12 i 16 graus) amb vent entre fluix i moderat.

Per demà dissabte i també per al diumenge es preveu que tornen les pluges, que poden continuar fins a meitat de la pròxima setmana. Les temperatures per l’estil d’avui, i estables.

A nivell general de gran àrea, i amb això volem dir la península i més enllà, tot el que ens pot afectar quan a oratge, tenim altes pressions que es reforcen al sector de la península escandinava els pròxims dies, i unes llengües d’aire fred amb via lliure (DANA)  per arribar a la península Ibèrica. En el mapa podem apreciar la delimitació d’altes pressions en altura i els embossaments d’aire fred. Els tons blaus corresponen a gotes fredes o DANAs.


Conseqüència: cap de setmana amb pluges, més generals i importants que les de fa uns dies. I tot apunta a indicar, segons alguns models de predicció,  que la pròxima setmana pot haver un altre període igual i que pot arribar fins a principi d’abril.

De fet AEMET ha activitat per demà l’avís groc en una gran zona del País Valencià per acumulats de 20 l/m2 en 1 hora en algunes zones i, com sempre, en punts del litoral fins als 60 litres/m2 en 12 hores.  Eixe avis comença a les 18:00 de demà dissabte fins el diumenge, especialment la primera meitat del dia.




I tornem a repetir que gota freda o DANA no és sinònim de pluges torrencials sempre que se’n produeixen. Al cap de l’any tenim sobre 35 situacions de DANA i només unes quantes produeixen problemes. Això sí, quan ens en donen... ho fan a gust. Com diu Raimon en una cançó, al nostre país la pluja no sap ploure!