L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de març del 2020

PLENARI MARÇ 2020: L'Ajuntament s'adhereix a les "Biblioteques en igualtat"




L’Ajuntament de Tavernes aprovava adherir-se a “ Biblioteques  en  igualtat”,  un  projecte  de  la  comissió  de  cultura  i  investigació  de l'Associació Clásicas y Modernas, liderada per la Biblioteca Nacional d'Espanya, que  aporta  mitjans  i  iniciatives  per  a  la recuperació  i valoració  de les obres  escrites  per dones.

L’Ajuntament  de Tavernes , amb l’adhesió al projecte, vol contribuir a la  igualtat  d'oportunitats  de  les  dones i reconéixer el paper de les biblioteques a l'hora de compensar els desequilibris  en tant que, com   a organismes  de  servei públic,  tenen la potencialitat i la funció d'arribar a totes les persones i proporcionar serveis i suport per a poder gaudir de tots els drets culturals.


Per tant, entre els objectius està el contribuir a donar més visibilitat a les escriptores,  especialment  a les de cada comunitat autònoma i a les seues obres, per a la qual cosa els fons bibliogràfics  han d’esmenar els buits i les  absències d'obra literària i intel·lectual escrita per dones de tots els temps.

També es vol impulsar l'incorporar  a les biblioteques  les publicacions  d'estudis  i investigacions  sobre les aportacions de les dones a la cultura al llarg de la història, promoure  l'adquisició  d'obres de lectura i consulta, amb  equilibri en l'autoria i esmenar l'oblit de les dones en facilitar l'accés a les novetats firmades tant per hòmens com per dones.

Per aconseguir-ho es traça el denominat “Full de Ruta” on s’integra el criteri d'igualtat  home/dona  en la constitució  dels equips  tècnics,  administratius  i  de coordinació bibliotecària;  vetlar per la igualtat salarial i el repartiment de les responsabilitats així com la paritat en els consells  bibliotecaris,  jurats  dels  concursos,  comitès  de selecció  de llibres en qualsevol suport, compres i reposicions en les biblioteques.


La Biblioteca Municipal haurà de promoure, dins del seu camp d’activitat,  l'equilibri en les propostes de cicles, diàlegs o xarrades i trobades sobre obres escrites per dones i per hòmens així com fomentar  clubs de lectura, concurs de contes i relats curts, còmics i activitats  de foment de la lectura en aquesta línia de treball.

Totes les actuacions han de complir els objectius  de desenvolupament  sostenible  (ODS)  enumerats  per l'Agenda 2030, especialment  els referents a la igualtat de gènere, lluita contra la violència  contra les dones i xiquetes, garantir  l'accés  universal  al  coneixement,  a  la  cultura,  a  la  formació  i  a  l'ocupació