L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 5 de març del 2020

Hidraqua reemprén l'execució del col·lector de la platja pel carrer Pintor Segrelles. Les obres avancen amb rapidesa



Hidraqua, l'empresa concessionària de l'aigua potable de Tavernes, i que té adjudicat les obres del col·lector de la platja ha reiniciat els treballs al carrer Pintor Segrelles  després d'unes setmanes de paralització per problemes sorgits amb l'empresa subcontractada que els executava.

Estat de les obres dimarts pel matí al carrer Pintor Segrelles
La premsa publicava que l'alcalde Sergi González i el regidor d'urbanismes Josep Llácer havien informat que les obres es reprenien a partir del passat dilluns. Així va ser, encara que el fort vent impedia començar amb normalitat i els operaris es van dedicar a preparació de materials, marcar terrenys i altres tasques. Pel que hem pogut vore en aquests primers dies de treball és l'empresa local "Grau Pascual" amb qui ha subcontractat Hidraqua per continuar l'execució del col·lector.

El passat dimarts i ahir dimecres, tal como testimonien les fotografies que publiquem preses en aquests dos dies, els treballs han començat amb bona marxa. El dimarts ja s'havia iniciat l'obertura de la rasa per soterrar el tram de col·lector que unirà des de les proximitats del cine Olimpo fins davant del restaurant Luna Park, on acaba el col·lector soterrat ja existent per davall de l'avinguda i que fins ara no connecta a cap lloc.

Dimarts: Treballs inicials d'obertura de la rasa

Dimecres: Treballs en la rasa
  
De l'observació dels treballs en aquest dies es dedueix que el sistema d'execució del col·lector és prou semblant al que hem explicat en altres noticies: la maquinària obri les grans rases on se soterrarà el col·lector i per sostindre les parets i evitar despreniments se sostenen mitjançant peces introduïdes en el terreny. 

Aquestes peces,  a més de sostindre les parets per poder recobrir de formigó el col·lector, disposen afegit d'un sistema per extraure l'aigua que es filtra de la capa freàtica del subsòl mitjançant l'ajuda de bombes d'extracció. 


Dimarts: Preparació del sistema d'extracció i bombeig d'aigua

Dimecres: El sistema de bombeig d'aigua de subsol ja estava a punt

Les fotografies permeten vore la preparació del sistema de tubs d'extracció de l'aigua, així com les grans peces que unides formaran el col·lector. Tal com s'ha fet en tot el tram ja construït i enterrat, cal pensar que tal com es va cobrint de formigó els tubs enterrats, es preparen els pous i trapes de registre que donen a l'exterior i que en un futur serviran per a tasques de manteniment.
  
Dimecres: els tubs del col·lector ja preparats

Una vegada finalitzen les obres en aquest tram, que es calcula duraran només unes setmanes (amb bastant probabilitat abans de Sant Josep), estarà tot el col·lector soterrat, des de el final de l'avinguda (davant del restaurant Luna Park) fins a la frontera del carrer Joan de Joanes, a escassos metres del canal.


Amb tot el col·lector soterrat, les obres es dedicaran a l'asfaltat del vial perimetral, la delimitació de voreres i la zona d'aparcament, unes actuacions que algunes vegades s'ha dit haurien d'estar acabades abans de paralitzar l'obra a finals de juny, com indica el contracte per no causar molèsties els estiuejants els mesos d'estiu. Així es tindrà un vial de 18 metres d'amplada i circulació en dos sentits com alternativa al carrer Blasco Ibàñez, molt massificat en el trànsit, i que també ha de gaudir junt als carrers del voltant d'una completa reurbanizació. 


Informació pròpia