L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 27 de març del 2020

Previsió d''oratge el cap de setmana, però... la setmana que ve comença amb estricte ambient d'hivern



Tal com van publicar s’esperava una abaixada de temperatures i avui hem tingut quasi un ambient d’hivern, perquè ha anat acompanyat el dia de pluja i encara que no ha estat massa, entre 5 i 6 litres en tot el terme municipal, si que ha ajudat a eixa sensació. El mapa de dalt correspon al dia d'avui.

L’ambient fred s’ha notat sobre tot en les serralades de l’interior, i la pluja convertida en neu ha enfarinat molts cims i zones de muntanya a partir dels 1.000 metres. Ha nevat a la Mariola, a la Serrella, Aitana... tots a Alacant. Mira per on hem gaudit d’un hivern "light" i ara, ja entrada la primavera, ens trobem de colp amb el fred que no hem patit quan pertocava. Serà cosa del canvi climàtic? Sembla ser que el canvi climàtic és com les meigues gallegues: Eu non creo nas meigas, mais habelas, hailas. Pensem que no cal traducció.

Per demà tindrem intervals nuvolosos amb temperatures mínimes quasi hivernenques, sobre els 5/6 graus mínima i 15 graus de màxima.  El diumenge les temperatures pujaran bastant amb alguns intervals ennuvolats. Durant tot el cap de setmana els vents seran del nord-est i del sud-est, amb ratxes que poden arribar als 40 km/hora.

Previsió fins al 30 de març


Però... a partir del dilluns caldrà estar a l’aguait perquè tot fa previndre que l’anticicló situat a les illes Britàniques farà que es canalitze una massa d’aire molt freda procedent del nord-est d’Europa.


Això farà que a partir de dimarts, i fins dijous, tot es complique. Serà damunt la península on es produirà un xoc entre aire atlàntic, suau i humit, i el sec i fred de l’interior europeu. El xoc de masses d‘aire produirà inestabilitat, la cota de neu es desplomarà i pot caure neu en zones d’alçada mitjana o alta, a l’interior. El mapa ens diu la temperatura prevista a 1500 metres.


No cal dir que això suposa que les temperatures baixaran en gran manera a partir del dilluns sobre tot en la meitat nord, però  l’abaixada pot arribar el dimarts fins a casa nostra, a la zona sud de península. Eixe dia tindrem ambient general d’hivern a tota Espanya, excepte Canàries.




La nota informativa d’AEMET també ho indica: fred a partir de dilluns, temperatura per davall del que és normal, nevades en la part nord i pluges en la part sud.