L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 23 de març del 2020

La "Comissio de Coordinació per la Segurerat Covid-19" de Tavernes fa un balanç de la primera setmana de confinament



L’Ajuntament de Tavernes, seguint les instruccions emanades de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, té constituïda la “Comissió de Coordinació per la Seguretat Covid-19” que, tal com indica la norma, està formada per l’alcalde, Sergi González, que n’és el president, el tinent de la Guàrdia Civil de la comandància de Tavernes, Juan Carlos Rodríguez, el cap de la Policia Local, Miguel Chofre i el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Llàcer.


Cada dia l’esmentada comissió efectua una reunió on es va una avaluació de la situació en la nostra ciutat i platja, i s’informen de les mesures preses perquè es complesca el confinament ordenat pel Govern. Entre aquestes mesures està l'ús de mitjans tecnològics, com són els drons, que serveixen a la Policia Local per controlar amb el seu vol i la càmera que duen amples zones del terme. Precisament la Policia Local va haver d’actuar en la platja després d’observar amb el vol del dron, que hi havia persones passejant trencant les normes i van ser multades.

I és que de vegades la gent gasta massa allò que anomenem “la picaresca” per saltar-se la norma: anar a comprar un o dos productes i eixir moltes vegades al dia, cosa prohibida, i que fa cas omís de les d'instruccions, que estem cansats d'oir per ràdio i televisió, que les visites mínimes i ràpides en el temps, o passejar el gos molt lluny del domicili de l'amo, quan la norma està clara i diu que el passeig ha de ser prop de casa o també anar dos passatgers en el cotxe, sense causa justificada ni complir l’exigència de dur la carasseta cadascú.


Les forces de seguretat, dins de la missió informativa que també tenen encomanada, han acudit als locals del “menjar a domicili” per recordar que són els propietaris del negoci qui han de dur a les cases el menjar que cuinen, amb totes les mesures de prevenció que s’estan indicant aquest dies, però mai pot anar un particular a per menjar.


La reunió celebrada avui ha fet un balanç general, i segons la informació facilitada a l'alcalde per les forces de seguretat, la Policia Local ha sancionat 30 persones en la localitat mentre la Guàrdia Civil ha imposat 150 multes a veïns que no havien seguit les normes de confinament, sense aportar cap justificació. 


Eixos fets han fet que l’alcalde Sergi González ens haja remarcat que les forces de seguretat s’han vist obligades a sancionar davant l’actuació irresponsable d’alguns veïns, i ha indicat que la majoria de ciutadans i ciutadanes vallers compleixen les normes, però sempre hi ha que vol abusar massa. L'alcalde ha recordat l'obligació de complir les normes com la millor forma d'eixir d'aquesta crisi, i ha donat ànims a tots els ciutadans i ciutadanes des del convenciment que Tavernes superarà aquest dura prova.