L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 26 de març del 2020

El temps d'avui dijous, i el que s'espera fins la setmana vinent


Hem tingut uns dies de pluja i pel que es veu van a continuar. Cal que us informem, primer que res, que des del passat 21 fins ara les quantitats diàries no han estat molt grans, però com diu el refrany que "de mica en mica s'omple la pica", l'hem omplert amb els 65 litres, més o menys, que hem obtingut al terme de Tavernes, tant en la platja que al casc urbà.

I avui dijous què? Doncs oratge semblant perquè les prediccions són intervals nuvolats i pluges en el terç sud pel matí, o siga que encara ens afecta, i a la vesprada cap al nord del territori valencià. La cota de neu baixa en la meitat nord dels 1000 metres fins els 700 metres, con si for hivern. Després expliquem el perquè. I les temperatures mínimes sense canvi i comencen a pujar les màximes. El vent bufarà del nord-est amb tendència a l'est.


Sembla ser que aquest tipus d'ambient tan inestable ens acompanyarà fins els primers dies d'abril: dies més suaus, dies amb menys núvols, altres dies farà frescoreta i tornarà a aparéixer la pluja, i segurament ens arribaran llengües d'aire fred del nord.

I tot perquè a finals d'aquesta setmana, l'anticicló s'enfortirà a les illes Britàniques, com ho podeu vore en el mapa,  i deixa una zona per on poden entrar corrents d'aire polar o àrtic al sud-oest d'Europa. Caldrà esperar als pròxims dies, i, mentrestant, suportar unes quants dies més el vent de llevant.

I un desmentit, perquè com "qui no té faena Déu li'n dóna", hi ha qui es dedica a escampar acudits del tipus que com que hi ha menys contaminació per l'estat d'alarma, no para de ploure i tenim un oratge d'hivern. Bé, bé... que els ho diguen als del nord, perquè allí estan tenint sol i temperatures molt suaus.


Una cosa per a reflexionar sobre el canvi climàtic, i sí n'hi ha o no: des de la Setmana Santa del 2019 i ja ha plogut - i tant que ha plogut - ens afecta un cicle cicle humit i anem encadenant DANA darrere de DANA.