L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 12 de març del 2020

L'Ajuntament reconstruirà la Font dels Gitanos a uns metros de l'emplaçament actual



L’Ajuntament canviara unes metres l'emplaçament de la Font dels Gitanos de manera que la seua ubicació no siga un impediment en la construcció de la rotonda que Carreteres de la Generalitat projecta en eixe punt del casc urbà. Fotografia actual de la font.

La denominada “Font dels Gitanos” va estar molt afectada per un accident de circulació fa uns mesos i el nou projecte de reconstrucció contempla este canvi d’ubicació, uns metres més cap arrere de la vorera, cosa que està consensuada entre tots els grups municipals i en previsió de la rotonda que dirigirà el transit de la comarcal cap Alzira o el centre de la ciutat, principalment.

La font ahir mateix

La nova ubicació està a punt i si no s'han iniciat les obres ha estat pel retard en la retirada de la caixa que ha de realitzar Telefònica, una caixa de cablejat, que es pot vore al costat de la mateixa font.

La font reconstruïda tornarà a formar part del paisatge urbà com ve essent des de fa 70 anys amb una estructura igual que l’original, per a la qual cosa s'ha de solucionar el problema de trobar taulells de ceràmica que siguen com els actuals, cosa bastant difícil pel temps que ha passat des de la seua construcció.

Dues imatges de la font després de l'accident


Una de les idees que es baralla és que l’Escola de Ceràmica municipal restaure els taulells trencats, però si es impossible podria escometre la tasca d’executar un frontal nou. Les tasques de reconstrucció es complementaran amb la instal·lació d’un petit jardí en la zona on s’ubicarà la font, a semblança del que hi hagut durant molts anys envoltant la font.