L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

diumenge, 22 de març del 2020

MOLT IMPORTANT: Normes que regiran en el Centre de Salut a partir de demà dilluns.




El Centre de Salut de Tavernes, segons ens han informat, a partir de demà dilluns es regirà en el seu funcionament i atenció a la població per unes normes, que expliquem tot seguit. L'objectiu és evitar un possible col·lapse en l'atenció mèdica per casos de coronavirus. No cal ni dir que són mesures extraordinàries, en un temps que vivim extraordinari, i que si tots contribuïm a que es duguen a cap, seran sempre en benefici de tots els vallers i vallers.

El primer i important que cal saber és que el personal del Centre de Salut treballarà a torns, en dos grups, cadascun amb la  meitat dels sanitaris. La mesura es pren perquè, en un hipotètic cas positiu de coronavirus amb una persona que haja anat al centre, s'ha d'aïllar els sanitaris. Així sempre hi ha un altre grup que pot continuar treballar i donant servei medic a la població. 
Tots els usuaris, tots, entraran per la porta principal, on hi haurà habilitades dues vies d'entrada. Es tanca la porta d'urgència que només usaran ambulàncies en els casos urgents.

L'entrada es controlarà per una persona que els preguntarà si tenen qualsevol símptoma d'una infecció respiratòria (tos, mucositats, febre...),  aleshores derivarà el pacient per una via fins a una zona del Centre de Salut. 

Les persones que vagen a una consulta normal seguiran una segona via, diferent cap a una altra zona de l'edifici.  

Amb eixa mesura, el Centre de Salut s'habilita per atenció als usuaris en dos zones de treball, perfectament diferenciades.  És una mesura preventiva que s'habilita per seguretat dels mateixos veïns, per impedir al màxim que entren en contacte possibles persones infectades per coronavirus amb pacients amb altres malalties.


La porta d'urgències estarà tancada. L'objectiu és mantindre la zona d'urgències lliure d'una possible contaminació per coronavirus. Els casos urgents com pacients amb infarts, ictus, apendicitis, etc. continuaran usant eixa zona d'urgències, que és vol mantindre el màxim possible lliure de qualsevol contaminació. Les ambulàncies, que porten malalts urgents usaran la porta d'urgències, però cal saber que les possibles persones infectades per coronavirus que es traslladen amb ambulància aniran directament a l'hospital.

Es recomana igualment no fer ús dels serveis del Centre de Salut per a consultes que poden esperar. Els veïns i veïns ens hem de conscienciar de no acudir al centre, encara que ja tinguen el torn de visita,  si podem esperar. Millor telefonar primer. L'objectiu és evitar un col·lapse del Centre de Salut i del servei que ofereix.

Abans d'acudir al Centre de Salut, és millor telefonar a "cita prèvia" on anotaran el telèfon del pacient i el metge els telefonarà per vore si es pot solucionar el seu cas per telèfon. Si no és possible, se li donarà cita per anar a la consulta. S'ha de procurar no anar al Centre de Salut si no és estrictament necessari. Les persones que usen sintrom cal que telefonen el dilluns, per rebre tota la informació.

 Repetim: El Centre de Salut atendrà a tots els pacients però es recomana que si poden esperar, que no hi vagen, que es posen en contacte per telèfon millor que acudir directament. 


Uns exemples: 

Les persones que necessiten receptes, no cal anar per elles. Les demana al metge per telèfon, el metge les omplira per ordinador i la persona anirà directament a la farmàcia, on presentarà el SIP  i amb l'ordinador de la farmàcia li les donaran. 

El cas de baixes: igualment es demanen per telefon. El metge li les omplirà i les deixara en un sobre en l'Administració, on la persona les podrà arreplegar. No cal anar al metge.

Les normes regiran a partir de demà dilluns. Es recomana no acudir al Centre de Salut si no és necessari i només si així els ho han indicat després de telefonar. Són mesures que s'han habilitat per beneficiar a tots i totes en el temps complicat que vivim. 

Nota: agraïm la informació facilitada perquè la posem en coneixement de la població.