L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de març del 2020

PLENARI MARÇ 2020: Compromís i Ciudadanos aproven el préstec per canviar la gespa del Camp de Futbol



El plenari del dilluns aprovava concertar una operació de préstec a llarg termini per a finançar la inversió del canvi de gespa del Camp de Futbol Municipal, una inversió no prevista en el pressupost del 2019 que regeix actualment prorrogat en el 2020.

El préstec per un valor total de 280.000 euros va ser votat a favor només per Compromís i Ciudadanos, tal com recull la imatge superior, i segons l’expedient del plenari es firmarà amb el Banc BBVA SA, que ha presentat les millors ofertes a l’Ajuntament entre els cinc bancs als quals es van demanar condicions de l’operació.

Estat actual de la gespa artificial del camp

Les condicions del préstec que es firmarà pròximament són: 


-Tipus d’operació: Préstec de 280.000 euros a llarg termini amb sistema d’amortització lineal.

-Termini d’amortització:  12 anys a comptar des de la data de formalització més 1 any de  carència.

-Tipus d’interès:  EURIBOR 3M + 0,62% de diferencial



Actualment i tenint en compte les darrers dades sobre l’Euribor 3M, que el dia 6 estava al -0’47 (negatiu), per tant ara mateix l’interés a pagar per l’Ajuntament seria del 0’15 %.

La firma del préstec és actualment possible per la tasca de sanejament de la Hisenda Municipal realitzada pel govern de Compromís les darrers legislatures. Actualment els recursos ordinaris del pressupost 2019 prorrogat al 2020 són de 15.141.664,75 € i l’endeutament global de l’Ajuntament que és de 5’1 milions representa sobre el 34% del pressupost, amb la qual cosa no cal demanar cap permís al Ministeri d’Hisenda per ser un Ajuntament sanejat.

Eixa xifra del 34% està lluny, molt lluny de la xifres superiors del 110% que va trobar Compromís d’anteriors governs. Per fer-nos una idea, cal citar el cas de Gandia amb un pressupost del 2020 de 86 milions i un deute inicial del 2020 de 280 milions, o siga del 325% sobre el pressupost.

Sentada UE Tavernes reclamant el canvi de gespa
Recordem que el govern de Compromís, i en especial l’alcalde Sergi González, ha defensat sempre aquest préstec com l’única manera de poder licitar el canvi de gespa, adjudicar-lo i començar les obres en juny de manera que la pròxima temporada de futbol comence amb gespa nova.

De les alternatives proposades per l’oposició (agafar els diners del superàvit del 2019, o del pressupost del 2020 no aprovat encara o bé del Pla d’Ajudes de Diputació, que es va donar a conèixer fa unes setmanes i no serà efectiu fins al més de juliol), cap no facilita disposar de temps suficient per atendre els tràmits administratius i que les obres comencen abans d’acabar l’estiu.