L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 16 de març del 2020

Mesura important de prevenció del coronavirus: què cal fer per rentar-se ben bé les mans



Una de les recomanacions que més escoltem aquests dies és la necessitat de rentar-nos les mans freqüentment com un dels mitjans més efectius per evitar la propagació del coronavirus. 

I hem d'estar un temps entre 40 segons o un minut, cosa que no es molt, és el mateix temps que cal per cantar dues vegades "Aniversari feliç", per comparar. Cal prendre's tot el temps que cal: la seguretat de les nostres famílies, de tots, paga la pena.

I no només ara pel coronavirus. Rentar-se les mans a consciència, ben fet, és una mesura de profilaxis molt bona.  Una bona higiene de mans redueix significativament la propagació de bacteris i gèrmens que poden provocar també altres malalties, cas de diarrea, vòmits i infeccions.

I per a rentar-se-les be, cal seguir aquests passos, que podem vore i llegir amb el gràfic que hem muntat a partir de les il·lustracions d'un article de "El Periodico". 

Tècnica de la rentada de mans

Un clic sobre el gràfic per agrandir-lo
 



    
Com a resum: 

-Mulla les mans amb aigua tèbia
-Aplica una petita quantitat de sabó
-Frega els palmells de les mans (lluny de l'aigua)
-Frega els teus dits i els polzes.
-Frega les ungles en els palmells de la teva mà.
-Frega la part posterior de cada mà
-Aclareix les mans amb aigua neta
-Seca amb una tovallola neta o amb paper.

I si no tenim a mà aigua i sabó, sempre podem usar un gel alcohòlic desinfectant: aplicant una quantitat sobre el palmell de la ma i frega les dues mans fins que s'evapore.