L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 24 de març del 2020

L'oratge que farà avui i demà dimecres



El temps per avui dimarts, segons l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), serà molt semblant al que estem vivint dies passats, amb cel nuvolats i pluges, encara que la predicció apunta a que podran ser localment fortes i amb tempestes a les comarques de València i Alacant.

Fins ara a Tavernes hem tingut episodis de pluges, mesclats amb intervals sense ploure, però les quantitats no han estat exagerades. Des del diumenge fins ara, les 8 del matí de dimarts, s’han arreplegat a la ciutat i platja quantitats totals al voltant dels 30 litres en els dos llocs.

Les temperatures es mantindran igual a la zona de la Valldigna tot i que en alguns punts del territori valencià abaixaran. El vent bufarà del nord-est moderat, però amb ratxes fortes que poden ser molt forts en algun moment, més encarà al sud-est, a les comarques alacantines.


I cal posar la mirada als nuclis que es desplacen des d’Algèria, que poden deixar pluges molt intenses i molt localitzades entre el sud de la “província” de València – la Safor-Valldigna, per tant – i Almeria.  Tal com la gota freda del nord d’Àfrica es desplace cap al nord, les pluges seguiran la mateixa direcció i el vent anirà guanyant intensitat.

Tot això inicialment ens afectaria també demà dimecres, on sembla ser que bé ens fregarà una massa d’aire freda des de l’est d’Europa, amb vent de gregal, i que pot portar fins i tot alguna nevada per damunt dels 1.000 metres a les muntanyes de l’interior.

I ahir -se’ns va passar- va ser el Dia Meteorològic Mundial. Cal retre un agraïment a la gran quantitat de persones que, com els socis d’AVAMET, ens informen de les prediccions, amb la qual cosa moltes vegades es prenen mesures avançades i es poden evitar danys.