L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 17 de març del 2020

Sobre convenis (no "subvencions"), impostos, inversions i pressupostos




Informar els ciutadans dels bans i les mesures preses per l'Ajuntament en el confinament del coronavirus... d'això, res de res!!! Només val la crítica, sempre en negatiu.

I ara al que anàvem....  A un diari digital, hem llegit les manifestacions de la portaveu del PP que "Tavernes ha començat l’any sense pressupost per al 2020". Una completa inexactitud i engany als ciutadans. Té el pressupost 2019 prorrogat i pot acabar l'any 2020 amb el prorrogat, sense problemes legals. Després de més de 4 anys de regidora i candidata, això ja ho hauria de saber. I passa no només a Tavernes: l'Estat ja funciona dos anys amb el pressupost prorrogat del 2018. A Tavernes els governs del PP tampoc mai començaren l'any amb els pressupostos aprovats, sempre es prorrogava el de l'any anterior.

Hi ha altres "perles", com  afirmar que “volem saber si apujaran o abaixaran els impostos, on pensen invertir, com es repartiran les subvencions”. O els responsables del PP no ho saben, que seria greu, o bé volen desinformar a la ciutadania, que encara seria més greu.

L’abaixada o pujada d’impostos (i taxes) municipals les aprova el plenari abans del 31 de desembre per aplicar-se l’any següent. Els canvis entren en vigor, per llei, el dia 1 de gener de l'any següent. O siga, que la pujada o baixada dels impostos (i taxes) en el 2020, s’haurien d’haver aprovat ja en el 2019. No es poden fer modificacions ara per aplicar enguany. No sabem ni comprenem el perquè de la pregunta, quan ho hauria de saber: els puja i abaixa el plenari. I el plenari són tots els partits, el seu inclós.

Tot això ho hauria de saber, i també els seus regidors. Cobren les indemnitzacions, i la subvenció del grup municipal per la seua feina, i entre ella, pensem que està conèixer el funcionament de l’Administració Municipal i saber què s’aprova en un plenari municipal.

Els convenis per enguany ja estan firmats

Tenim el pressupost del 2019 prorrogat i no han canviat els convenis amb entitats i associacions locals. Suposem que volia dir això, els convenis que ja estan firmats,  quan deia subvencions. Les subvencions són diners que altres administracions atorguen a l’Ajuntament. I a hora d'ara, i ja han passat alguns dies, es desconeixen o no s'han fet efectives.

Quan a inversions... cal saber que amb pressupost aprovat, el capítol 6, d’inversions reals,  no es prorroga. Per tant, per a aprovar noves inversions cal usar mecanismes, com les modificacions de crèdits. Les modificacions de crèdit les aprova el plenari, o siga que no perquè les propose el govern municipal, no només per això,  ja estan aprovades. Vosté mateixa..

I com que ha parlat d’impostos... aprofitarem per recordar que impostos municipals,  com el del vehicles o l’ICO,  no han canviat des del 2012.  I en el cas de l’IBI, després de les successives abaixades dels valors cadastrals, l'Ajuntament manté la recaptació global al mateix nivell del 2012. Tampoc les taxes municipals (fem, guals, aigua potable, etc) han pujat des del 2012. 



Impostos i taxes es mantenen iguals. Cosa que no ha passat amb les despeses de l'Ajuntament perquè any rere any l'electricitat puja, els sous dels funcionaris s'actualitzen i les despeses de manteniment s'incrementen. Entre altres.

Tot això amb un pressupost que des del 2012 és de 15 milions d'ingressos, molt per davall de vegades un 30% menys, dels que tenia el PP abans de la crisi. Així  i tot, sense canvis en els impostos i taxes, s'ha rebaixat amb més de 22 milions el deute que va deixar el seu partit i s'ha reflotat un Ajuntament que van deixar en la completa ruïna.