L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 22 de desembre del 2018

FESTIVERN 2018: Una carpa per al Festivern tan gran com un camp de futbol


Tot es prepara per a rebre el Festivern del 2018,  el festival més important i el que més gent reuneix el Cap d’Any a nivell d’estat espanyol. I això ni és exageració, ni ho diguem nosaltres: es dedueix quan lliges la premsa musical especialitzada i veus que no hi ha cap altre festival, amb les característiques del Festivern, que atraga a tanta gent.

Encara recordem una ocasió en que, a la premsa, llegíem una noticia on li donava el qualificatiu de més assistència a un festival que havia reunit 2.000 persones. S’hi van oblidar del Festivern i de Tavernes, perquè si fa no fa, eren 10.000 les persones que hi havien acudit a la nostra ciutat aquell any. La premsa de Madrid és així.  


I enguany sembla ser que pot ser el record, almenys la carpa que s’està muntant ho deixa entrevore: un camp de futbol, en expressió d’una persona relacionada amb el muntatge que a hores d’ara s’està efectuant i que, es confia, quede llest la vesprada d’avui dissabte.

Ni més ni menys que una superfície de 90 x 45 metres (recordem que les mesures mínimes de la FIFA són les mateixes), vaja de més de 4.000 metres i vora 5 fanecades de terra. Les fotografies que hem pres fa uns moments, aquest matí de dissabte, ho diuen. Dins de la carpa, com ja és habitual, es muntarà l’escenari i a un costat les barres de beguda.


I quanta gent hi acudirà? Els càlculs de la Junta Local de Seguretat, reunida fa uns dies, parlava de 15.000 assistents al Festivern.
 
Siga com siga, amb 15.000, o 12.000 o 10.000 visitants, l’ambient festiu a Tavernes està assegurat, l’alegria pels carrers serà una constant i ens farà oblidar aquells anys quan Tavernes restava mut, sense música ni llums, perquè els vallers i sobre tots els joves, passaven el cap d’any fora de la ciutat. I això enguany això farà 8 anys que no passa.


 La zona d’acampada s'obri el 28

L’organització ha informat que es podrà acampar a partir del dia 28, dia en que es donarà la benvinguda amb un concert de “Nuc” programat des del govern de CompromÍs de l’Ajuntament de Tavernes.

L’organització remarca que la zona d’acampada del Festivern és un espai de convivència i descans, que treballen perquè tots els serveis funcionen de forma correcta per a la comoditat dels assistents i demanen que s’acompleixen les normes generals d’acampada.

Aquests normes estan ben detallades, i es posaran també en coneixement del campista. Es remarca sobre tot l’ús de les papereres i els punts de recollida d’escombraries per dipositar els residus: cal dur bosses d’escombraries per mantenir la zona d’acampada en condicions higièniques. També deixar lliures els vials principals, secundaris, el camí perimetral i les sortides d’emergència.

L’ajuntament ha previst, per seguretat de totes i tots, els mateixos ferros d’anys anteriors per fer foc. No obstant cal ser conscients de la perillositat d’encendre fogueres entre les tendes i actuar amb precaució i civisme. No respectar les normes dels encarregats de l’acampada significarà l’expulsió de la zona.


L’organització ha censurat alguns personatges que, sense respecte al treball dels llauradors, van destrossar tarongers i altres tipus d’arbres per fer foc o simplement per diversió i ja deixa clar que no es tolerarà cap acció així i seran expulsats de l’acampada i del festival.

La mateixa consideració tindran respecte a qui no respecte l’entorn i embrute l’espai sense trellat: Hi ha contenidors, hi ha bosses de brossa. I es fa una crida als campistes i assistents: Retorna-li al poble de Tavernes l’espai que utilitzes en el mateix estat en què el poble de Tavernes te l’ha deixat.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Va que estem esperant-ho tots, grans i joves. Tots el disfrutem. Bon Nadal i Bon Any!!!!