L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 25 de març del 2013

Un incendi declarat aquesta vesprada afecta el terme de Barx



ULTIMA HORA (Dilluns 25)
Segons ens diuen, el foc continuava viu i no es donava encara com a controlat sobre les 12. Hi ha hagut al llarg del matí suport d'helicopters que encara sobrevolen constantment la localitat de Xeraco deixant caure aigua sobre el foc. No es veu cap columna de fum, potser perquè ara el foc estarà afectant zones on no hi ha arbrat, i ja foren cremades fa uns anys, amb al qual cosa crema vegatació.
Ens han dit que el vent ha girat cap a Gandia i després de afectar una part de Xeresa i Xeraco sembla ser que es dirigeix cap a eixe terme. El massís del Mondúver no es veu afectat.
Ens han dit també que una llesca de foc encara continuava aquest matí activa dins del termes de Simat. 

A les 13'15 hores, segons ha dit el conseller de Governació, Serafin Castellano, han cremat per ara 266 hectàrees dels termes de  Barx, Xeresa y Simat de la Valldigna.
També ha informat que el foc no presenta flames i estaria estabilitzat, i assegura que les tasques d'extincio evolucionen favorablement i s'estan centran més els esforços a refredar el perímetre de l'incendi.
Sobre les causes ha indicat que tot apunta a una negligencia. Levante-EMV apunta als coets llançats per uns xiquets als afores de Simat, que va calar i es va escampar ràpidament.

DIUMENGE DIA 24

Aquesta vesprada (de diumenge dia 24) sobre les 6 els habitants de la Valldigna han pogut apreciar una gran columna de fum per damunt i costats del Penyalba. Les informacions que hem pogut esbrinar apunten a un incendi declarat aquesta vesprada al terme municipal de Barx i que hauria obligat al desallotjament preventiu de la urbanització de les Foies de Simat, segons la informació que ha estat facilitada pel Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat. 


Les informacions apunten a que el foc ha començat en una zona de muntanya a la partida Penya del Gat, a l'est de Barx, sobre les 5’35 de la vesprada. La Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers han mobilitzat els seus efectius, fins a cinc mitjans aeris per les tasques d'extinció que s’han pogut observar sobre la zona quan encara era de dia, i es compta amb el suport de nou brigades, cinc autobombes i dos vehicles de bombers, a més de coordinadors forestals entre els afectius terrestres.


La sort, dins el mal que sempre és un incendi, i més en una zona com la nostra que ha estat greument afectada pels incendis els darrers anys, és que el foc avança en direcció contrària al municipi de Barx, que a hores d’ara no corre cap perill de veure's afectat per les flames. Cal indicar que el vent que ha bufat al llarg del dia en la Valldigna, i que encara es nota aquestes hores, està dificultant la tasca d'extinció de l’incendi.


ULTIMA HORA:  Ens han comunicat que s'està procedint a desallotjar Les Foies i la Residència Mondúver de la tercera edat. 

22:20 h. Ens comuniquen que les flames estan a un centenar de metres de les cases de les Foies. La situació és dolenta pel vent de ponent que bufa, però tot apunta a un canvi de direcció cap a les muntanyes de Xeraco i Xeresa pel canvi de sentit del vent. La zona ara cremada va patir fa temps un altres incendi, encara que no coincideix amb la zona cremada del darrer incendi de Les Foies. 
El Panalba hauria estat el massís més afectat, ja que les flames l'haurien afectat en la totalitat, una cosa que quasi es pot comprovar en la foto que hem publicat més davall.
Ens comuniquen que el focus de foc hauria eixit prop del Camp de Futbol de Barx i hauria per culpa del vent calat foc una pinada propera i d'ací s'hauria escampat. No ens han pogut confirmar si ha estat intencionat o seria producte d'alguna imprudència.




- Agraïm les fotografies que ens han enviat. Algunes, segons ens diuen, estan fetes des del mòbil per un grup d'amics ciclistes de Tavernes. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

És una llàstima veure com està el Penyalba ... en flama. Eixa verdor que des de Tavernes el caracteritza, demà ja no se si quedarà alguna cosa. Esperem que no afecte als veins de Barx.
Estem carregant-nos la natura ... entre la contaminació i aquests desastres ... no anem bé xicots.

Anònim ha dit...

Se sap alguna cosa més?