L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dijous, 21 de març del 2013

FALLES 2013: Allò que el foc i el vent s’endugué... (Actualitzem fotos)

Cremà de La Via, Dula i Passeig
La cremà de Cambro, Portal i Prado


El foc ha consumit enmig de flames rogenques i bafanades de fum negre de polestiré tot allò que ha estat el treball i la il·lusió de molts fallers durant un any. Aquest infern de flames en que es convertia la cremà de les falles anit s’enduia, al llarg de tota una nit i entremesclades entre les flamerades que s’enlairaven, les crítiques a la corrumpció dels polítics, la crisi, les retallades, les pujades de l’IVA, el retard de la piscina, la pujada de l’IBI, el cas Vergeret, la crítica a la Cavalcada de Reis...

Fallers i falleres de La Dula, Cambro i Portal davant del monument abns de la cremà.Els acompanyen la faller major de Tavernes i el president de la FdeF.

I com no les flames s'han endut les històries al voltant de la galga de l’Alcalde, convertida en “gran estrella” de molts xiquets ( i algun grandet) gràcies al muntatge preparat per La Via per fer-se la foto, i també protagonista d’un còmic  al casal.  Per cert, hem llegit un article molt interessant d’EL País on s’explica la vida i tragèdia de molts d’aquests animals. ¿Hauria acabat així Mina (la galga) si no hagués estat “adoptada” per l’alcalde, Jordi Joan?

Tot això, al llarg de la Nit de la Cremà, convertit en fum que el vent s’emportava junt a  il·lusions i esforços de tot un any. Mentre, el foc purificador convertia en cendra els monuments i ens anunciava l’entrada a la primavera, per cert, avui mateix dia 20 i primer dia del cicle faller del 2014.



Les cendres dels monuments a aquestes hores són ja lluny dels carrers de Tavernes. A primera hora els llocs on estaven plantades presentaven l’aspecte que veieu a les fotografies que hem fet d’alguns dels lloc on foren plantades. Ningú ho diria que, només cinc o sis hores abans, allí hi havia una falla i al seu voltant pul·lulaven centenars i centenars de veïns.

- Ens han enviat algunes fotos noves i les hem inclós. Gràcies.
-

6 comentaris:

Anònim ha dit...

" Per cert, hem llegit un article molt interessant d’EL País on s’explica la vida i tragèdia de molts d’aquests animals. ¿Hauria acabat així Mina (la galga) si no hagués estat “adoptada” per l’alcalde, Jordi Joan? " .

Que passa, que no acepteu cap de crítica al vostre estimat lider ? Un poc coreans si que sou .

Anònim ha dit...

Indistintament de les falles, i de les critiques, asi la millor noticia es que una gosseta a trobat un hogar, que tant es mereixia, jo vaig ser una de les persones que va intentar agafar a la gossa, i ho tornaria a fer. Tots els animals necessiten un hogar, ara un pas avant seria intentar esterilitzar a totes les colònies de gats, enhorabona al nostre alcalde, en algunes coses serà descuidat, però jo que no confiava en ell, m'ha fet vore que en el fons estima als animals, i aixo es molt.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 12.11 que ha escrit: Que passa, que no acepteu cap de crítica al vostre estimat lider ? Un poc coreans si que sou.

Si vosté ho veu així... és el seu problema!!

Nosaltres en fer referència a eixe article simplement hem volgut informar d'una situació que es dóna a l'Estat Espanyol i que fins i tot ha estat denunciada a organismes internacionals, i que afecta precisament aquesta raça. Hauria acabat així eixa gossa?
El que està clar és que - i això no té res a vore amb el carrec polític- Jordi Joan estima els animals.

I quan estimat lider... doncs suposem que l'estimara la seua família i molt. Nosaltres simplement el respectem i ens sentim orgullosos com a vallers de tindre un alcalde així, pel tarannà que té, perquè demostra tots els dies que és un alcalde per a tots i totes, sense distincions d'ideologies.

I perquè pràctgica el que li hem sentit dir moltes vegades en actes: "sóc alcalde de Tavernes", Es a dir, sap que és l'alcalde de tots i totes, no dels simpatitzants i militants d'un partit concret i que, com alcalde, és deu a Tavernes.

Bonic. ha dit...

Els que volen noves glories a Espanya hagueren regalat en gust al seu alcalde de dretes amb un llacet la goseta, tot i que l'haguera despreciada o no després. Però una persoan que ho fa amb carinyo, adopta un animalet amb la senzillesa d'una persona que ha anat a per ella, li demostra que és una llar per a ella. Que passa ?? No pot tindre els seus sentiments com coneixem des de fa temps. Per cert qui esta tancant les gosseres i perquè. Sino li ho pregunteu a Karina que abans ha estat molt per les gosseres de Sueca i Gandia. Però això no els interessa als que ofrenen noves glòries a la dreta.

Anònim ha dit...

Casi mahu fet plorar .parlant del sentiments i del bon cor que te jordi amb en els animalets !!! Mes val que mirara les families que estan pasanto mal en el sehu poble.

Anònim ha dit...

A mi el que em fa plorar son comentaris com els teus, quan el govern del PP en la Generalitat ens ha deixat a la cua de les comunitats en riquesa donant-ho tot als de Gurtel i Cia, i als de la visita del Papa que s'ho emportaren ells amb els seus negocis, o el Blasco donant als amiguets els diners de la cooperació.
Tots eixos diners perquè no ho donareu als que ho passen malament?
I el PP de Madrid? Retallant sous, posant-ho facil perque tiren a la gent del treball al carrer, eliminant ajudes socials, rebaixant sous i llevant pagues als funcionaris .
Dels 240.000 euros que cobra a l'any la Cospedal ¿Quant en dona als pobres? Dels 230.000 que ara paguen a l'home de la ministra per deixar de treballar per al PP ¿Quantes families menjarien en un any? Dels diners que s'ha embojacat Barcenas ¿Quantes families deixarien de passar gana? Dels mes de 100 milions que portem gastats en Formula 1 a Valencia ¿Quantes families menjarien? Dels diners de l'IBI que no paga l'esglesia ¿Quantes pobres mengen?

Ja ho va dir Jesucrist: Sepulcres blanquejats... això es lo que sou. Heu arruinat Tavernes i ara demaneu als de darrere que solucione el problema que heu deixat.
Amb els 1'4 milions de palmerets ¿Quanta gent del poble menjaria? I amb els 2'4 milions de l'aparcament que no aprofita per a res? I amb els diners tirats al fem de la piscina? I amb els 200.000 del carril bici...
Vergonya tindria jo ni de comentar el que comentes..
Ja ho va dir l'Evangeli de aquell fariseu que mirava el pecador que confessava els seus pecats, i ell es vanagloriava: Jo no soc com eixe...
I digue Jesucrist: Mes facil serà que un elefant passe pel forat d'una agulla que molts de vosaltres, sepulcres emblanquinats, entreu en el Regne del Cel, si és que hi ha.