L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dimecres, 27 de març del 2013

¿On anat a parar els 300 milions d’euros que Europa va donar per millorar els centres escolars? Europa assegura que el Consell Valencià del PP “no ha fet cap actuació” en els col·legis que es troben en pitjor estat i Compromís demana una comissió d’investigació

A Santa Pola es va enfonsar el pis d'un col·legi

El Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha emés un informe qualificat pel grup Compromís de “demolidor amb la gestió del PP” on es constata que el programa “Crea Escola” està molt lluny de complir les expectatives amb què fou finançat donat que la Generalitat va iniciar les actuacions senzilles i no ha executat res amb els col·legis de prioritat màxima, qualificats així per tindre instal·lacions insuficients i inadequades. L’informe arriba a dir que la Generalitat mostra falta de voluntat per a resoldre problemes.


El grup Compromís ha demanat la creació d’una comissió d’investigació per saber on han anat a parar els 300 milions de fons atorgats pel BEI per finançar el programa “Crea Escola”. El BEI va donar a conéixer en desembre del 2008 el finançament del programa “Crea escola”, destinat a la renovació d'escoles d'educació primària, secundària i de formació professional del territori valencià per valor de 300 milions d'euros aprovats, sota la denominació del projecte “València Centres Escolars II-2”. 

El préstec del BEI tenia com objectiu eliminar les aules prefabricades, proporcionar instal·lacions educatives adequades per impartir programes d'estudis moderns i ampliar la seua capacitat per atendre el ràpid creixement de la població.


Compromís ha recordat que hi ha molts col·legis que no han estat ni construïts ni rehabilitats mentre el govern valencià afirma que no té recursos econòmics per complir amb el pla “Crea escola” tot i haver rebut fons europeus per a la seua realització i per això cal una comissió d'investigació parlamentària en les Corts Valencianes que oferesca llum sobre el destí atorgat pel Consell als diners concedits pel BEI.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

Igual els té Barcenas, en algun sobre. Per a pagar-li més de 80.000 euros a Fabra, per "dirigir" una aeroport que no té avions, sí que tenen diners. Per donar servei als xiquets, diuen que no tenen un clau. El que no tenen és vergonya.