L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 22 de març del 2013

Així cuida el PP la sanitat de la Safor-Valldigna



L’hospital Sant Francesc de Borja de Gandia, que atén a la Safor-Valldigna, ha vist perdre els darrers 20 anys un total de 20 llits per a malts, un per any. La xifra sembla menuda però si pensem que eixos anys la població a la comarca ha augmentat en 50.000 persones, un 28%, la cosa és greu.

I eixes xifres no les diguem nosaltres, ni la UGT que les ha fetes públiques, sinó que les diu els informes de gestió sobre l’hospital fets per la Conselleria de Sanitat, informes que arrepleguen la població d’influència i els serveis de l’hospital.

L’any 1991 l’hospital disposava de 255 llits per atendre 135.000 habitants. Ara, té 235 llits però per a 189.000 habitants. Hi ha per tant un increment de treball i de pacients, però això no s’ha traduït en millores, perquè encara que si que és cert que hi ha implantats nous serveis, cas de la Unitat de Cirurgia sense Ingrés (UCSI) no han servit per a reduir esperes perquè com recorda el sindicat “la població ha augmentat exponencialment els darrers 20 anys”

Segons el sindicat, les llistes d’espera són de sis mesos o fins un any per algunes especialitats, cosa que ha dut a implantar el tercer llit per habitació i que no es tracta, diu UGT,  de “moments puntuals” com vol fer creure la Conselleria de Salut. El sindicat afirma que eixa mesura va en contra de tots els paràmetres sanitaris i es, a més, perillós. També és un problema perquè han d’allotjar tres pacients i els acompanyants.

La Conselleria de Sanitat diu que menys llits no indica menys qualitat i ho justifica dient que “els avanços permeten recuperacions més ràpides i eviten les molesties d’ingressar en un hospital”.


Mes informació:
http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2013/03/hauria-pogut-ser-de-la-valldigna-i-fins.html
 -

1 comentari:

Anònim ha dit...

“els avanços permeten recuperacions més ràpides i eviten les molesties d’ingressar en un hospital".
Me quede en estes paraules, perquè una institucio que no invertix en avanços diga aixo...vergonya em donaria a mi, dir aixo i quedar-me tranquila.