L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.628
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 9.591

dilluns, 25 de març del 2013

L'exposició "De moment no, gràcies" es va inaugurar dissabte




L’exposició fotogràfica “De moment no, gràcies” s’inaugurava dissabte a la Casa de la Cultura amb l’assistència de l’autor Ferran Petit, que va explicar com sorgeix aquesta mostra i les implicacions familiars que té per a l’autor.

La presentació va trencar el motlle habitual: els assistents van formar un rotgle de cadires, al vestíbul, i Ferran Petit va explicar que, a petició de la seua filla, va fotografiar una jornada de sa mare i sa tia, sense cap pretensió, però com després va exposar les fotografies i després li les han demanades en molts organismes i associacions  de manera que la molts ha estat en molts llocs, i ara a Tavernes. 

La presentació de les fotos ja és original: penjades d’un fill amb agulles de fusta d’estendre volent significar, com deia l’autor, el fet que la vida ens penja d’un fil o com n’és de fràgil la nostra existència.

Les imatges exposades ens obrin a un món que tenim al costat i que moltes vegades no sabem veure fins que les circumstàncies familiars o de treball ens endinsen: la vida de les persones majors, aquelles que necessiten ajuda, que necessiten a altres que les atenguen quotidianament en accions com menjar, prendre els medicaments, vestir-se i fins i tot pintar-se per eixir al carrer.


I són alhora tot una mostra d’humanitat, una constant reflexió sobre la vida, sobre eixa fase de la nostra existència a la qual caminem des del moment que naixem. Són fotos dures però sensibles, tendres, que ultrapassen el fred objectiu fotogràfic per mostrar-nos l’estima envers les persones fotografiades – la mare i la tieta fadrina que s’ha desviscut tota la vida pels nebots, ambdós de més de 90 anys-, fotos que ens fan pensar i reflexionar sobre valors com la solidaritat, la bondat, l’ajuda als demés i que traspuen tot un món de vivències més enllà del paper sobre les quals s’han imprés.

L’exposició s’emmarca dins del projecte “Les Quatre Estacions”, un cicle novedós i alhora multidisciplinar que pren com a referència les “Quatre Qüestions” del nostre cicle vital: 1'Ancianitat (aquesta exposició que l’inicia), la Ioventut, la Infància i l'Adultesa, segons l'ordre que s’han marcat els conductors del projecte que podrem gaudir a Tavernes al llarg de l’any.
-