L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 18 de març del 2013

El Grup de Muntanya Valldigna celebra el campament territorial de València a Banifairó


El dissabte i diumenge d’aquest cap de setmana s'ha celebrat en la Valldigna el campament territorial de València, activitat inclosa dins del calendari oficial de la Federació d’’Esports de Muntanya i escalada del nostre territori autònom i que comptava amb la col·laboració de l'ajuntament de Benifairó i de la Mancomunitat de la Valldigna.

Més de 250 muntanyencs federats de 35 Clubs de tot el País Valencià van poder gaudir de les diferents activitats organitzades per a aquests dos dies, així com de la història i els paisatges de la Valldigna.

Les activitats van començar el dissabte dia 16 amb una excursió al castell de Marinyén i  després del dinar una visita guiada al monestir de Santa Maria de Valldigna, on els prop de 60 participants van poder contemplar la majestuositat del recinte monacal, continuant desprès d’un passeig per simat. A la nit es van projectar audiovisuals de l’historia i paisatges de la Valldigna i de les activitats federatives que s'estan realitzant.

El diumenge els excursionistes van poder gaudir dels senders i paisatges de la Valldigna, amb una excursió al Pla de la Sangonera i del Barber (PR-CV38), pujant per l'antiga senda dels Amoladors, una de les senderes mes emblemàtics e històriques de tot el nostre territori: mes de 3 km de sender que serpenteja per tot el barranc de la Penya Roja, construïda amb la vella tècnica mil·lenària de la pedra en sec. Els excursionistes van arribar a la font de la Sangonera, on estava previst l'esmorzar, continuant fins a la font del Barber i baixant fins al campament, situat a la zona recreativa del dipòsit de Benifairo.
 

La jornada va acabar amb l'entrega dels guardons al participants:

Participants de major edat femenina:
1 Emilia García Batxiller del Centre Excursionista de Xàtiva.
2 M. Angeles Coloma i Sanchis, Centre  Exc. Amics dels Muntanyes d'Ibi.
3 Emparo García Ballester, Centre Excursionista de Xàtiva.

Participants de major edat masculina:
1 Antonio Arlandis Castelló, Corre Sendes de Xeresa.
2 Jose Cloquell Vidal, Agrupació Muntanyista de Vilallonga.
3 Carlos Sanchez Almoguera, Centre Excursionista de Xàtiva.

Participants més joves femenins:
1 Nuria Ubeda Marti, Club Atletisme Quatretonda.
2 Mar Gozalez Gómez, GMValldigna.
3 Ramona Ruano Torres, Centre Excursionista Villena.

Participants mes joves masculins:
1 Pau Cucarella Mas, del GMValldigna.
2 David Segui Sanchis, Grup Muntanya Penya el Frare.
3 Elies Perez Navarro, Grup *Muntanya Penya el Frare, Callosa d'en Sarrià.

Als clubs amb major participació de federats:
1 Grup Muntanya Penya el Frare de Callosa d'en Sarrià.
2 Centre Excursionista de Villena.
3 Centre Excursionista de Paterna.