L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 26 de març del 2013

Juan Ponce, diputat de Compromís, visita la zona de l'incendi i pot constatar la falta de mitjans aeris dedicats a l'extinció el diumenge. S'han cremat 266 Ha de Barx, Simat, Benifairó, Xeraco i Xeresa.



El diputat Juan Ponce i la regidora Agus Brines ahir a l'incendi

El diputat de Compromís, Juan Ponce, del Verds, tal com havia anunciat ha estat aquesta vesprada a la zona de l’incendi acompanyat per regidors i militants de Compromís. El diputat ha visitat Les Foies i la Drova, on ha pogut parlar amb bombers i personal dedicat a l'extinció de l'incendi, així com en veïns i veïnes que li han confirmat que han passat una nit d'infern després que es desallorjaren i uns 70 veïns van haver de refugiar-se en el saló de plenaris de l’Ajuntament de Barx mentre altres ho feien en el cotxe o cases del poble. 
 
De les manifestacions del veïns, el diputat va poder constatar que el mitjans aeris anunciats per la Generalitat la vesprada de diumenge que s’estaven usant per controlar l’incendi no eren tal. La Generalitat havia dit i així es va repetir en els mitjans de comunicació i en Canal 9 en base a eixa informació que hi havien dedicats 5 helicòpters a les tasques d’extinció però segons els veïns va passar una avioneta de reconeixement i cap a les 6 de la vesprada, més o menys, no va arribar un helicòpter que va carregar en una bassa de reg i després el va rellevar un mes gran. Segons els veïns, varen fer unes descàrregues d'aigua i fins el matí d’ahir dilluns, no s’ha vist cap altre helicòpter o mitja aeri. 
 

Sobre aquest particular, avui mateix a Las Provincias es pot llegir “En un primer momento, se desplazaron hasta la zona dos medios aéreos...” i com els veïns manifesten “Hacía mucho aire; en lo que tardaban los helicópteros en ir a por agua y volver, el fuego era el doble. Además, tenían que buscar lugares donde repostar sin cableado eléctrico, y la piscina municipal no servía". I en pocs minuts, segons tots els testimonis, les flames avançaren cap al nordest, a la urbanització de les Foies en el terme de Simat, i cap a l’est en direcció de la Drova i el Mondúver.
 
 
Tant el diputat com els regidors que l’acompanyaven en escoltar això s’han quedat de pedra davant la diferencia entre el que va anunciar la Generalitat i la realitat expresada pels veïns i que avui també arreplega Las Provincias: ¿Cal actuar així davant fets tant evidents i seriosos, només per quedar bé cara a la galeria? O es una forma de tapar totes les retallades en prevencions d’incendis?

El diputat de Compromís ha denunciat que “a primeres hores d’activitat es quan es va fer palés els brutals retalls aplicats pel Consell Valencià del PP en la vigilància, prevenció i extinció dels incendis forestals”.

L’alcalde de Xeresa, també de Compromís, Tomàs Ferrandis, ha assegurat també que a primeres hores de l’incendi “es va notar molt la falta de mitjans aeris per combatre l’incendi” alhora que reclamava un heliport per combatre en la comarca o en una zona del centre de les comarques valencianes pel temps que es tarda i es perd en anar a repostar a Siete Aguas.
 

Ahir la cosa va canviar quan a mitjans aeris i una decena d’aeronaus, entre elles dos hidroavions enviats pel Ministeri de Medi Ambient, segons Levante-EMV, van poder controlar el fer i impedir que arribara al cim del Mondúver.
 
En total, 266 hectàrees cremades entre els termes de Barx, Simat, Xeresa, Xeraco y Benifairó, en zones que foren arrasades per l’incendi del 2006, quan també per una negligència la Valldigna es va quedar sense vora 1.900 hactàrees de massa vegetal, en el que ha estat el pitjor incendi de la zona.
 
l pitjor de tot, tal como comenta el mateix diari, és que s’ha perdut la regeneració que la natura havia fet de manera espontènea els darrers 7 anys, amb la qual cosa el rebrot i la nova regeneració natural es veu més complicada.
-

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Segons este article Las Provincias publica que 2 mitjans aèris van treballar el diumenge en l'extinció de l'incendi. Al twitter oficial d'emergències de la Generalitat @gva_112cv anunciava 5 mitjans aèris a les 2 o 3 hores de declarar-se l'incendi. Qui mentix? La Valldigna cada día més desèrtica...

La Cotorra de la Vall ha dit...

Què vols que et diguem?
Las Provincias parla de 2 medis aeris, el diari Levante-EMV en parla d'un helicòpter eixa vesprada i els veïns li parlen al diputat de Compromís i a la regidora de Simat i acompanyants d'una avioneta de reconeixement i un helicòpter. I els veïns estaven presenciant-ho i son testimonis directes tot el temps.

Siguen 1 o 2, sembla clar que eixos 5 mitjans aeris, que també va anunciar Canal 9 ningú els va vore diumenge. Ahir dilluns sí.

ni pa tu ni pa mi ha dit...

Es dir, Tavernes es tota "un compromís" ahir i huí.

I jo em pregunte : Si Jordi no fora l'alcalde també haveren vingut ? No se que dir , a tots el polítics els agrada més una foto que a un xiquet una lleporía, i més quant d'ella poden traure profit.

Però bé,menys dona una pedra,i algo sempre traurem de bó d'estes visites, almenys que sàpiguen que existim.

Anònim ha dit...

I que te que vore Jordi alcalde de Tavernes amb un incendi a Barx o Simat? De tota manera esta molt bé això que dius, perquè demostra que l'alcalde de Tavernes està al tanto i es preocupa per la Valldigna i fa que vinguen a interessar-se per les nostres coses i problemes.
Un 10 per tant per a Jordi. Del PP no n'hem vist cap ni del POSE.
El diputat Juan Ponce, del Verds de Compromís, s'ha caracteritzar per estar una de les persones que més s'ha preocupat pel tema dels incendis des de la prevenció, estudi de possibles necessitats de mitjans, estudis del que cal per evitar tragedies com esta i damunt sempre ha estat dels primers que han anat a vore que ha passat i les necessitats, i saber perquè passen les coses on s'ha fallat, i després ho ha fet palés en les intervencions en Les Corts i demanant solucions i el que es més important: aportant idees i proposates, que mira per on sempre tomben el PP.
Que haja vingut a la Valldigna el mateix dia de l'incendi, res estranys en ell, coneixent-lo. I que ara li traura els colors als Serafin Castellano segur, però este ni s'immuta. Com els del PP els esvara els que els digues. No ho has llegit: 5 helicopters diumenge van dir i nomes era 1.
I dema ve Morera.
T'aconselle que busques Juan Ignacio Ponce Guardiola per google i sabràs millor que fa i qui és. Que no es un neofit en els temes mediambientals.

Anònim ha dit...

O siga, quan Jordi era regidor de l'opossició, i n'hi havien incendis (o qualsevol altra cosa), per qué no venia ni el Ponce, ni el Morera, ni el Baldoví, ni ningú que pintés res a Compromís?
Això és el que vol dir l'amic de les 14:42 del dia 26.
Estava esperant a ser Alcalde (o estaven esperant'ho al carrer Llop de València) per fer-se notar? Abans no existiem ni interesàvem per a Compromís?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Quines ganes de donar-li color al drap? Recordem que a Xeresa l'alcalde és de Compromís-Bloc i és un dels pobles afectats; a Simat els dos han anat acompanyats de Agustina Brines, regidora i exalcaldessa de Compromís-Bloc. No de l'alcalde de Tavernes.

I quan Jordi Joan era regidor de l'oposició no podien vindre Ponce ni Baldoví perque no eren diputats, a Corts Valencianes i a Madrid, respectivament.

I quan Jordi Joan era oposició el Bloc-Compromís feia la mateixa tasca respecte als incendis forestals que ara. Simplement com a mostra, i només del que ací hem publicat, el posem dos enllaços. Si ens vols més d'altres mitjans busca'ls a google que hi ha.

Els dos enllaços: El primer en una petició a les Corts i el segon en una visita de Morera a les zones incendiades quan l'incendi que va afectar a part de la Vall d'Albaida i zones de la Valldigna.

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2011/04/no-hi-ha-diners-per-prevencio-i.html

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2010/09/compromis-demanara-la-suspensio-de.html

I pensem que ja hi ha prou.
Diputats del PP no n'hem vist cap. Caldrà, quan vinguen, reclamar-los i demanar-los més inversions en la prevenció d'incendis. I quan això s'aplique, potser no hi hagen incendis, i no vindran ni Ponce, ni Morera ni caldrà dir que hi havia 5 helicopters quan nomes era 1.

Anònim ha dit...

Per que dius que no va vindre ningú del PP, quan El propi Serafin Castellano va estar varies vegades al Puesto de Mando Avanzado de la Drova?
http://www.europapress.es/epsocial/noticia-valencia-incendio-declarado-barx-encuentra-estabilizado-afectar-266-hectareas-20130325134048.html

La Cotorra de la Vall ha dit...

I ho repetim i ho reafirmem, perquè cap diputat del PP no ha vingut a vore que ha passat i que fa falta als pobles afectats. Cap diputat del PP.

Serafin Castellano ací no està com a diputat del PP, sinó com a màxim responsable de Governació.

¡¡Ja seria bona que el màxim responsable de les forces de seguretat i de tot els mitjans que apaguen els incendis ni s'acostara!. Això seria com si Del Bosque no haguera acudit a dirigir la selecció fa uns dies a França.


Anònim ha dit...

Si ja va Del Bosque per a que voleu que vajen els entrenadors de segona divisió?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Van els de segona perquè precisament Serafin Castellano no arriba ni a tindre ni el carnet d'entrenador i sempre pot aprendre alguna cosa. Es un simple aficionat que porta un equip de segona regional que això sembla la conselleria almenys quan a recursos i prevenció d'incendis.

Et recordem que estem parlant del conseller que més, i més greus incendis ha tingut:

Nomes per recordar:

397 incendis en el 2011, entre ells el de la Vall d'Albaida i després a Simat.
En el 2012 Cortes de Pallás i Andilla. 21 termes municipals afectats. L'incendi mes greu des del 2004. 48.500 hectáreas. Un pilot mort i dos ferits.

El que hem dit: de regional. I el que és pitjor: que van els de segona divisió, li diuen que ha de fer per a millorar i no fa cas.