L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

divendres, 8 de març del 2013

La jutgessa del Tribunal Contencioso-Administratiu nº 3 estima el recurs de l’excap de la Policia Local de Tavernes, i anul·la un expedient de sanció de tres mesos de suspensió de treball i sou. L’excap té encara pendent dos expedients per conducta irrespectuosa amb l’alcalde.


L’expedient que la jutgessa ha anul·lat  va començar la legislatura passada a instancies d’un sindicat policial i el govern actual només va continuar el procés. El sindicat policial considerava que l’excap hauria incorregut en una il·legalita a l’enviar dos agents a tornar un cotxe de lloguer a Alzira. Els agents es van negar perquè eixa tasca no la podien fer en base a les normes que tenen sobre eixides del terme i la reacció de l’excap de policia, Gines Ortega, va ser incoar als dos agents un expedient amb una sanció d’11 (onze) anys, que finalment no va anar endavant per falta de base legal. 

La jutgessa anul·la la sanció per aquest expedient i condemna a l’Ajuntament a pagar les costes del procés. 
Ginés Ortega mai no ha complit la suspensió de treball i sou per aquest expedient perquè la jutgessa va acceptar d’inmmediat la suspensió cautelar. Els arguments de la jutgessa en anul.lar l'expediuent són que s’han usat “valoracions subjectives”, que havia interés personal en l’instructor del cas i que no aprecia cap infracció en la conducta de l’excap. La sentència és recurrible. 

 La jutgessa Laura Alabau Martí, ha tingut nomenada i és coneguda, per haverse negat repetidamente a celebrar bodas entre homosexuales quan estava destinada a Dénia. Tampoc seria la primera vegada que la jutgessa manté polèmiques amb els sindicats policials, cas de la sentència on afirmava que els agents policials havien d’encarregar-se del registre municipal i que en el seu dia va alçar la reacció del Sindicato Profesional de Policías Locales y Bomberos de la Comunitat Valenciana (SPPLB), per frases en la sentència com que els agents “estuvieran contentos y agradecidos por poder conservar sus puestos de trabajo, que gustosos aceptarían cualquiera de los cinco millones de parados” en Espanya.

L’excap de la Policia Local té oberts altres dos expedients per una falta de respecte a l’alcalde, amb sanció de quatre mesos de treballa i sou per conducta irrespectuosa amb l’alcalde, fets produïts al mateix edifici de l’Ajuntament i davan testimonis. Aquests dos casos, no els du el mateix jutjat, i el seu titular no va acceptar la suspensió cautelar de la sanció com va fer la jutgessa de manera immediata. 

El regidor de Seguretat Ciudadana, Evarist Sansaloni, afirma que acaten la sentència i  no la recorreran perquè , com ha recordat és un tema de l’anterior legislatura i el govern actual en entrar va vore que no s'havia instruït i va seguir el tràmit segons el procediment habitual pequè era la seua obligació. També s'ha preguntat perquè eixa instrucció no es va dur a cap amb l'anerior govern local. 


El excap Gines Ortega ha destacat el fet que l'expedient s’ha tramitat en l’actual legislatura i que és una resolució feta amb l’actual govern.
-

30 comentaris:

Anònim ha dit...

Cotorra a vores si ho publiques

Ara que, a pagar el poble. No passa res sempre podeu pujar mes els impostos i fer més retalladades als vostres treballadors. Si voleu recurriu i que ens coste més diners

La Cotorra de la Vall ha dit...

Publicat queda. Com diu el regidor de Seguretat avui en LP i Levante eixe és un expedient del govern anterior. O siga, que el govern actual continua pagant la mala gestió de l'anterior.

I quan a les retallades als treballadors, simplement recordar-te el que tot el món sap, menys tu: les retallades als sous del funcionaris i pagues extres (educació, sanitat, justicia, ajutnaments...) les marca el govern, en aquest cas Rajoy del PP- en el pressupost de l'Estat.

Funcionari ha dit...

Si. Pero abans mos les compensaven i els de ara també ens ho van llevar, entre altres coses que ens hagueren pogut deixar, drets aconseguits pels treballadors després de molts anys de reivindicacions, com qualsevol altra empresa. I jugant en la por de tirar gent al carrer. Lo que es diu un partit que mira per la clase obrera.

Un altre funcionari ha dit...

Tu eres funcionari? Ho dubte.
I si ho eres, series un funcionari que està demanant al govern municipal que actue en contra la llei.
A vore, dis-nos coses contemplades en la llei que vos ha llevat als funcionaris de l'Ajuntament el govern actual. No cap. Coses legals no n'ha llevat cap. Si que ha corregit algunes il·legalitats.
No ens faces tontos, perque jo i crec que ningú es creu que vos lleven coses que vos pertoquen per la llei i calleu i no els haveu denunciat a Magistratura de Treball ni els vostres sindicats interposen un contenciós-administratiu contra la decisió contra la llei del govern presa per l'Ajuntament.
Ara si estás reclamant alguna cosa que no està en la llei, tampoc ho tinc clar que vos ho tinguen que donar. A vore si es perquè els funcionaris de l'Ajuntament sou mes guapos que els demés funcionaris. Sort que tots els funcionaris del nostre Ajuntament, i ne conec molts, no són com tu.
I pense que les decisions que es van prendre fa mesos estan aprovades per tots els sindicats i no han esta recorregudes per ningú.
Sembla un poc egoista això de dir "entre altres coses que ens hagueren pogut deixar, drets aconseguits...". Supose que de drets aconseguits res de res, sino que serien coses que precisament no serien drets, sino coses concedites per davall mà que serien il·legals, com per exemple que en de contra la llei estatal de pressupostos el PP vos augmentara el sou igual que l'IPC quan per llei estava prohibit i la resta de funcionaris manteniem - si també sóc funcionari i no de l'Ajuntament- el sou congelat.
I no et queixes, perquè el que tenia que haver fet el govern es haver-vos compensat tot el que haveu cobrat demés estos anys.
T'ho he dit: conec a molts funcionaris de l'Ajuntament i no pensen com tu, i reconeixen que l'anterior govern nomes buscava amiguisme i enxufisme entre els funcionaris, encara que fora amb mesures com eixa: augment de l'IPC botant-se la llei.
Amb funcionaris com tu, arribe a comprendre perque els funcionaris tenim tant mala premsa entre la població.

Anònim ha dit...

Que fàcil es donar-li la culpa a la jutjesa i als de abans: Reconogau la veritat, i es que Ginés tenía raó.
I el que es més greu es que la jutjesa diga que s'ha actuat subjectivament .

Anònim ha dit...

Per a l´altre funcionari;

La negociació colectiva es il-legal?

Els acords dels treballadors amb les empreses son ilegals?

Pues aixó hi havia amb l´altra corporació, negociacións realizatdes amb el equip de govern, i que moltes de aquestes de una plomá les han llevat.

Creus que per aixó han de deixar de revindicar els treballadors?

Tal volta la teua ideología politica no el deixa separar unes coses de altres, i lo que fan uns està ben fet, siga el que siga.

I per a la cotorra de la Vall,

Tu també saps a quines retallades faig menció i les oblides, i eren legals



,

Primer funcionari ha dit...

Si voleu entrar en detalls, dir que alguns beneficis eren del tipus serveis socials. Tu com a funcionari (obviament no de l'Ajuntament) seràs dels que vas a les manifestacions, clar que sols son contra el PP i veus mal que lleven pagues extraordinàries o el que acaben de fer amb els interins. Això si, tot legal. Ahi lo legal es veu que ja no t'agradaria tant.
Lo pitjor que ens passa als treballadors es la desunió que n'hi ha, inclús dins dels mateixos sectors. I als sindicats, en la majoria de vegades ja han demostrat que es per a donar-los de menjar apart.

Anònim ha dit...

Senyors funcionaris, uns i altres: la vostra discusio, apart de infantil, es un insult per tots nosaltres.
Si, nosaltres som aquells que no tenim feina, que no arribem a fi dr mes, que ens han pujat el IBI, el IVA, la llum, la taxa de replegada de basura i la nova de reciclatje de residus...
Que no cobrem els deutes, que ens enganyen els politics i es burlen de nosaltres, que ens pugen les medicines i ens lleven els metges....
Que ens furten els diners del banc, que ens enganyen per comprar accions de Bancaixa o subordinades del Banc de Valencia i es queden amb els estalvis de tota una voda de treball...
Que ens embarguen la casa i el sou...

I vosatros, que teniu feina tots els dies i jornal a final de mes... aneu plorant...

Doncs l'unic que demostreu es que no teniu millor cor que tota eixa gent...

Vergonya teniu que tindre!

Un altre funcionari ha dit...

Efectivament, senyor anònim, el conveni és il·legal. I és il·legal per molts motius.
1. No és un conveni aprovat i fet dins del marc que marquen les relacions laborals.
2. NO és un conveni sino un acord amagat que no té l'aprovament de cap institució que ha de supervisar-los i no està presentat a Delegació de Govern.
3. No es presenta a Delegació de Govern perquè saben que han fet una "empastrà" il·legal i que van a impugnar-lo.
4. És il·lgal, a més afegit, perquè aprova coses en contra de la llei de pressupostos que prohibeix l'augment de sou als funcionaris.
5. És il·legal perquè ho diuen els informes de secretaria general de l'Ajuntament i també del responsable de personal, el senyor Valentin.

Vols més motius?

I una negació col·lectiva no és il·legal per si mateixa. És il·legal quan la negociació aprova coses fora del marca legal, com es va fer en l'època del PP aprovant augments de l'IPC, cosa que estava prohibit pels pressupostos de l'Estat.

I no el calfes més el cap donant li color al drap. Només hi ha això: uns acords (no negocació col·lectiva ni cosa semblant que passe pels organismes de treball) fets a esquenes de la legalita vigent. I no hi ha més.

Anònim ha dit...

I damunt les prestacions socials i la igualtat entre laborals i funcionaris en les incapacitats temporals no es va llevar.

Un altre funcionari ha dit...

Anònim de la 1:06, això és un altre debat que no té res a vore amb el que ací s'estava debatent.
Ningú no s'ha queixat, almenys, jo no ho he fet, de si cobre molt o poc o deixe de cobrar, i el fet que hi haja gent fotuta, potser més que jo que també estic fotut, no dona cap argument perquè deixe de defensar el que crec es just i m'afecta.
El que li he dit: allò és un altre debat que no té res a vore amb el que tu dius. I el recorde que totes les pujades que tu dius, totes les cabronades que ens fan bancs, les lleis, els retalls, les accions, les subordinades... totes els hem patit i les patim tambe nosaltres. El tindre treball - per ara- i debatre aspectes d'eixe treball ni ens dona ni ens lleva tindre bon cor o no.

Però això no te res a vore amb el que es discuteix: si eixe engendor que alguns volen dir-li conveni, i que només era un amagatall per escapar de la legalitat, era legal o il·legal.

Primer funcionari ha dit...

I damunt, els polítics amics de l'altre funcionari juguen amb els seus treballadors a posar i llevar productivitats. Tot legalment, si. I uns van de vesprada i altres no. I uns fan hores extra i altres no.
I no per afinitat ideològica, sinó per pur servilisme: uns donant de menjar les aques i fentse fotos amb polítics i altres els tiren fora de l'Ajuntament i el poble i guanyen el jui. Tots dos simpatitzants del mateix partit.

Anònim ha dit...

Que trist que tot es polititze. Fins i tot, els del pp saben qui és Ginés i que professionalment deixa molt que desitjar. Però el defenen a capa i espasa, tan sols per utilitzar-lo politicament contra el Govern. Massa cinisime. Ens mereixem que torne a manar de la policia, i que torne a fer-se tot com abans. Increible.

Anònim ha dit...

Un altre funcionari:
No. Eixe no es un altre debat.
Molts de vosaltres funcionaris sou com xiquets de pati de colegi, nens malcriats qie sols sabeu que plorar...
No. No es altre debat!

Que si drets adquirits, que si perduda de poder adquisitiu...

Amb eixes plorigones sols feu que donar pena.

Si. A tu t'afectara la pujada del Iva... Pero cobres a final de mes... Tot la resta son ploreres de nen malcriat, que sols sap vores el melic.

Que trist.

Primer funcionari ha dit...

De l'altre que es fa fotos amb regidors que no son de la seua àrea no dius res, si deixa o no que desitjar professionalment, no crec que millore a Ginés. Potser també el Bloc vullga utilitzar-lo políticament com dius que fa el PP.
Que trist que tot es polititze. Massa cinisme.
Increible.

Un altre funcionari ha dit...

Si anònim vulgues o no, és un altre debat. Sinó explicat que té que vore la situació social general per precarietat econòmica amb la legalitat o no d'un conveni.
I no li dones més voltes, no guarda cap relació ni té res que vore.

I per al primer funcionari, jo nomes recorde una foto de l'actual cap de la policia amb una regidora del govern amb motiu de la presentació de la campanya de gossos. La regidora responsable de l'ares de servei, que feia la campanya, i la policia local encarregada d'informar i vigilar que s'acomplira la norma d'animals. Totalmes perfecte i explicable.

Anònim ha dit...

Si, si, li pegue voltes, un altre funcionari.
Perque no es un altre debat. Ja es veu que tens costum habitual de intentar fer callar allo que no et conve.
Pero no. No es un altre debat. El debat es vore rla comentaris de funcionaria plorins que es queixen de tonteries, que es creuen critics politics sabedors, i que vilen ningunejar a qui no lis seguix la volta.

A gent com tu, que afortunadament no sou la majoria en el teu gremi, mes caldria que patireun un ERO i tinguereu que anar a capyar per poder menjar. A vore si aixis vos passa tanta tonteria

Un altre funcionari ha dit...

Si, si, pega li voltes, anònim perquè no es el mateix debat, és un altre debat.
I és un altre debat i no vull callar quan tinc raó. A mi tant em dona que tu penses el que vulgues, un conveni laboral dels funcionaris de l'Ajunament no és el mateix, ni paregut, que queixar-se de la situació econòmica que ens trobem i patim tots no ho oblides. O és que els penses que els funcionaris anem amb Mercedes al treball. Ara si no t'has enterat que els funcionaris de a peu la majoria son mileuristes, es el teu problema. Ja es veu que tens per costum habitual no intentar raonar i nomes vols fer callar allo que no entens. I ara ho fas insultant i desitjan mal a una part dels treballadors. Que tots els funcionaris no son directors generals: hi ha netejadors, electricistes, jardiners, conserges, auxiliars administratius...
I si tu consideres que es de plorons recordar que ens han congelat el sou durant alguns anys i ens han llevat la paga extraordinaria de Nadal a la que teniem dret, si tu creus que es ser plorons, val, som uns plorons.
I ací ningú es critic ni sabedor i ni vull ningunejar a qui no em seguix la volta. Tu parles de figues (lo mal que esta tot, i jo el done la raó tot esta mal) però jo no parle d'aixo i estic tot el rato de panses (un conveni laboral).

A gent com tu, que afortunadament no son la majoria entre la població, amb eixos desitjos de que mes caldria que patirem un ERO i tinguerem que anar a captar per poder menjar, jo només els demane una cosa: tin un poc de trellat perque amb el mal de més gent no vas a salucionar els teus problemes.

Ara si que l'hem fet bona, demanar que ens facen un ERE i ens envien a captar per a poder menjar!
Escolta tu que tinc fills i una dona que alimentar i arribe al mes com puc amb mil euros, però continue parlant del conveni que era il·legal.

Anònim ha dit...

Primer funcionari, amic de l'altre que està fora, perquè ell vol i ningú l'ha tirat. Si tan bo és, no passa res; ara es pot presentar per tornar al lloc que ocupava, opositant com cal. I de fotos, no hi ha color. Aquell no para d'eixir en la premsa, com una victima de complot politic... Vaja funcionari que està fet aquell, i el primer funcionari. Per a plorar.

Anònim ha dit...

Doncs si arribes a la fi del mes, tens molta sort, i deuries de deixar de plorar.

I deixar de inventarte debats.
Has vist de que va la noticia?
O no saps llegir?

Un altre funcionari ha dit...

Si home ara damunt m'invente jo debats quan sempre conteste l'últim, despres de que em responguen anonim i primer funcioanari.
El mon al reves.

Anònim ha dit...

Si. Un funcionari que no es queixa de que el maltraten, de que ell es mereix molt mes, perque un dia, fa molts anys, va aprovar una oposicio...

El mon al inreves.

Un altre funcionari ha dit...

Al llarg del meu escrit m'he queixat i he dit el que pense de la situació general dels treballadors a l'Estat Espanyol i dels funcionaric com a treballadors, qeu sembla ser per alguns han de patir un ERE i que vagen a demanar limosna per ahi.
Jo no he volgut entrar aci en eixe debat. Eixe debat el duc on toca: protestes davnt organismes oficials a Valencia, anant a Valencia a les manifestacions, acudint a les concentracions i donant suport a totes les accions que calga. I n'he anat a moltes.
Pero no em dona la gana aci tocar eixe tema i des del primer escrit no he volgut entrar perquè jo només he contestat sempre uns fets puntuals d'un conveni de l'Ajuntament, uns fets que feien eixa martingala de conveni en una il·legalitat, com tinc entés han deixat clar informes del secretari i del tecnic Valentin Verger.
Sou vosaltres qui haveu sempre intentat desviar el tema i parlar de quan mal estem.
Això per que es? Per desviar el tema i així no haver d'explicar que el PP vos aprovara un augment del sou igual a l'IPC que era il·legal. No hi ha altra explicació.
I es queixeu de que vos retiren un augment il·legal però no digueu res que les prestacions socials i la igualtat entre laborals i funcionaris en les incapacitats temporals no s'ha tocat i no s'han llevat.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Pensem que ja no s'aporta cap novetat a aquest aspecte col·lateral nascut del tema principal.
Pleguem? Gràcies.

Primer funcionari ha dit...

Cotorra, falte jo, per aclarir el tema de funcionaris de la mateixa ideologia pero amb diferent tractament al consistori. Creia que quedava clar que al funcionari a que em referia en el últim comentari era l'altre que no era Ginés, nomenat al penúltim comentari meu. O siga, el de les aques. El de foment. El del bigot. Si, d'eixe que seguiu tirant balons fora per no parlar d'ell, no es diu res perquè sembla estar be amb el Bloc, pel que puga passar-li.
Jo de Ginés no dic res, ja ho diran els jutges, simplement era un comparatiu, per que es veja que algo de raó tenia la jutgessa quan diu que a l'Ajuntament s'és subjectiu, el mateix que a este cas. Un mana als companys policies fora del poble i l'altre dona menjar les aques i gasta el lloc de feina a les vesprades com estudi. A un l'expedienten i amb l'altre es fan fotos els polítics de joventut. D'aixo vullc que comentes, "altre funcionari".
Sobre tallar l'altre tema, ben fet, Cotorra, no dona per a mes, tots tenen raó, uns per defendre les seues postures i altres per agravis comparatius, pero una cosa no deu anar en contra l'altra.

Un altre funcionari ha dit...

Cotorra, encara que siga per alusions. No vaig en contra de les millores dels treballadors, siguen o no siguen funcionaris, ni tampoc estic en contra de les negociacions col•lectives, faltaria més. He defés que no es ètic, lògic ni legal, que l’Ajuntament es bote a la torera la norma general i que per davall mà aprovara uns acords il•legals, que no conveni, contra la llei de pressuposts de l’Estat.
I no puc comentar i no he volgut tirar balons fora amb el del bigot, perquè no havia entés de qui es parlava. Tampoc li afecten els meus comentaris, si no vaig errat no es funcionari es contractat des de passades legislatures. Si s’ha fet alguna foto amb el de joventut, ¿és LLàcer, no? cosa que no sé, igual és per qüestió de faena o d’alguna de les coses que porta com ADL. Ara això que dius del Bloc no ho sé, però si he de fer cas a alguns comentaris, seria tot el contrari.
I li done la raó a la Cotorra. Plegue, com ha dit.

Un policía ha dit...

Tengo los pelos de punta. Si alguien no ha sido objetivo, ha sido la propia magistrada: ha dado por hecho que los dos policías no cumplieron una orden, cuando el expediente se cerró y no se les sancionó; dice que los argumentos son subjetivos, cuando la propia magistrada se da a conocer en los casos de matrimonio gay y contra un sindicato no afín al gobierno de esa ciudad; dice que la instrucción es incomprensible, cuando cualquier sentencia de un juez, o te la explica un abogado o alucinas en colores (es lo mismo que la caligrafía de un médico, que tiene que interpretarla un farmaceútico o vas listo); subjetivo, cuando en dos casos calcados, un juez dice una cosa y, el otro, todo lo contrario. Los hechos son anteriores al Gobierno local actual, pero nadie explica porque el anterior no lo inició (¿o sí lo hizo?). Todo vale en política. Pues con sentencias como esta, Dios nos pille confesados; porque resulta, que un Jefe de Policía nos podrá mandar lo que quiera y habrá que ir donde nos diga, sea la misma ciudad, la vecina o a la otra punta del país. ¿No se dan cuenta que estan favoreciendo el despotismo en las jefaturas, con semejantes sentencias? Los Jefes pueden hacer lo que quieran a los subordinados, que nada les va a pasar. No se conocen todos los datos del expediente disciplinario, pero, en base a una sentencia de una magistrada con muchos peros, todos se creen legitimados a hacer juicios de valor fuera de contexto y totalmente politizados. Con esta actitud cerrada y condicionada, los policías tenemos que luchar con los de fuera y con los de dentro y al final siempre la pagamos nosotros. Estas opiniones interesadas tan solo conducen al desprestigio de todos los policías, y eso es injusto.

Primer funcionari ha dit...

I per que no es recurreix?

Funcionari disfuncional ha dit...

Del policia que opina sobre el cas Ginés, o és el Cap actual (que no escriuria en castellà) o realment no és policia. No em crec res. Ensenya la placa, com diuen els de Compromís.

Anònim ha dit...

Al primer funcionario: dudo que lo seas. Si conoces algo del contencioso, es absurdo recurrir este tipo de sentencias. Lo sabe cualquier funcionario.
Al funcionario disfuncional: debes ser lo segundo. Si quieres te enseño el cu.., la placa para cuando trabajo. Tu tampoco has puesto nombre y apellidos, tio valiente ¿Pero no has leído mi comentario? ¿Qué crees que me pasaría a mi o a otro policía que se le ocurra comentar estas cosas o tomar partido? Venga va. Que te lo creas o no, es tu problema, pero lo que he escrito es una realidad. Y yo, como tu si fueses funcionario, sabemos mucho más del contenido del expediente, y que ante una recusación del instructor, es necesaria una respuesta (¿habrá informe de algún técnico?); pero claro, tu no lo sabes o no quieres saberlo. Por cada expediente que le inician a un funcionario administrativo, a los policías nos inician diez veces más...¿Y quieres que me identifique o te de pistas de mi identidad? ¿No serás tu quien dices que soy yo? Claro, como no te crees nada, seras de los que piensan que la policía somos una plaga que hay que extinguir.. Venga empieza, no te cortes. Firmado: UN POLICÍA.