L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 25 de març del 2013

Escàndol a l’ERO de RVV ¿Qui i per què s'ha salvat de l'ERO de Canal 9?



Aquest migdia ha tingut lloc el darrer consell d'administració d'RTVV abans de formar la nova empresa. Just abans de començar la reunió, Rafa Xambó membre del consell per Compromis ha publicat un nou informe sobre l'ERO, document que se suma als altres dos sobre Ràdio 9 i sobre l'ens RTVV (provisional i revisat) on s’explica qui s'ha salvat de l'ERO.


Rafa Xambó indica que ha recollit els casos més encandalosos d'endollats, protegits i familiars del PP. Els requisits marcats en el document que va aprovar el Consell d’Administració els han incomplit quan no han convingut als seus interessos de partit. Tampoc han aplicat l’informe PwC que es el fonament que va usar el PP per fer l’ERO i que assignava els llocs que es consideraven necessaris per cada departament.


Diu Xambo que “a l’hora d’aplicar-lo, han posat i llevat segons els ha donat la gana. L'ERO s’acarnissat especial amb la promoció de treballadors del 1989, els qui posaren en marxa la radiotelevisió pública. Un cas clar: dels 300 operadors d’equips se’n queden 27, cap de la promoció del 89. S’han quedat els càmeres i redactors del dispositiu presidencial, els que fan seguiment del president a inauguracions i visites, pura propaganda perfectament prescindible amb criteris informatius”. 

Les tres presentadores afectades per l’ERO són també les del 89, mentre les de la visita  del Papa, el major escàndol conegut de corrupció de la televisió pública i que ha dut a l’encausament del director general i alts càrrecs en una part de l’anomenat cas Gürtel-, el matrimoni format per  Xavier Carrau (un comissari polític promocionat per Lluís Motes) i  Maribel Vilaplana s’hi queden”.

També es queda Lluís Motes, del qual recorda Rafa Xambo que ha presentat Notícies 9, ha dirigit, censurat i triat la informació al servei del PP com un Goebbels de tercera regional; ha demanat Esports i li ho han donat, ha marxat a Ràdio 9 quan li ha convingut i ha tornat a TVV segons els moviments dins el PP, no només s’hi queda, sinó que els rumors li reserven un lloc destacat en la nova estructura per les seues bones relacions amb la nova directora general, Rosa Vidal.

I denuncia que els sindicats de la patronal USO i CSIF han llevat i posat delegats sindicals per a salvar treballadors afins al règim que, d’altra forma, hagueren segut acomiadats o podrien haver estat fàcilment “atacables” amb les demandes individuals. “Crida l’atenció la quantitat de persones afins a l’exsecretari general Vicente Sanz, el presumpte assetjador sexual, que han mantingut el seu lloc de treball”. 


Aquests són alguns dels casos més cridaners que s’hi han quedat:

Perpetua Beltran, una de les tres baremadores junt a Manolo Sais i David González. Va ser cap de premsa amb Serafin Castellano quan aquest era Conseller de Sanitat. Fou també en aquest temps quan Juan Prefaci,  actual secretari general de RTVV, va ser nomenat secretari de la mateixa conselleria.  Després passaria a RTVV per a ser la mà dreta de Vicente Sanz i accedir a la secretaria general quan el presumpte assetjador va haver d’abandonar el càrrec.

Manolo Sais i David González, advocats de RTVV, eren de la màxima   confiança de Vicente Sanz. Tots dos s’han quedat malgrat que l'informe PwC eliminava els dos llocs de treball. Tenen un despatx d’advocats, LEGEM, cosa totalment il·legal sent personal amb dedicació exclusiva a RTVV.


Carolina Llorens Raga, auxiliar administrativa, dona de l’alcalde d'Albalat dels Sorells, José Rafael Tamarit.


Etc. Etc.

Podeu llegir aci  l'INFORME ÍNTEGRE
-