L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 20 de març del 2013

Compromís denuncia que la Conselleria d’Educació es nega a informar de les deficiències dels col·legis públics

A l'IES Jaume II el Just de Tavernes també li cal un bon repàs i la solució de molts deficiències després de més de 40 anys de funcionament sense cap remodelació


Compromís ha denunciat que la Consellera  d’Educació, Maria José Català, s’ha negat a informar sobre la relació de centres educatius que tenen deficiències en les instal·lacions. 


Ultimament s’han viscut episodis en centres públics valencians (Santa Pola, el CEIP Carlos Sarthou de Vila-real, l’IES Lluís Vives de València i l’IES Rei Jaume I d’Alzira) que han posat en perill l’alumnat i d’avant d’això la Conselleria d’Educació va anunciar la revisió urgent de l’estat de tots els centres públics.


Compromís ha fet públic que “Educació ja disposava abans dels fets ocorreguts a Santa Pola d’informes dels inspectors que acreditaven més de 200 deficiències en els centres públics i s’instava a l’administració a prendre mesures”. Compromís ha reclamat vore els informes i la consellera s’ha negat “dient que la Conselleria està realitzant ara mateix un pla de revisió dels centres”.


Compromís ha qualificat de “vergonyós” que el govern del PP oculte la informació de deficiències constatades en els centres educatius i “de molt greu” que no estiga acabada la nova revisió de centres que la Consellera Català va anunciar com urgent.


Compromís afirma que el veritable problema és que la Conselleria d’Educació no té tècnics propis de prevenció de riscos que puguen avaluar l’estat dels centres educatius, perquè des del 2012, els 20 tècnics que tenien han passat al INVASSAT (Institut Valencià de Seguretat i Salut en el Treball).


“Les retallades en Educació posen en perill la seguretat dels alumnes i del personal docent. Es deteriora la qualitat en l’ensenyament i l’estat del centres públics també són objecte de menyspreu i manca d’atenció per part del govern del PP” afirma Compromís.
-