L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

diumenge, 3 de març del 2013

FALLES 2013: Tavernes va viure ahir amb gran intensitat la "Crida fallera"

Balconada de l'Ajuntament durant la crida
Tavernes va viure ahir per la vesprada el tradicional acte de la “Crida Fallera” des de la balconada de l’edifici de l’Ajuntament. Les comissions falleres de Tavernes previ un passacarerr que va servir per arreplegar a la fallera major de Tavernes, Raquel Mafé i Ausina, es reuniren a la Plaça Major per a l’acte que obri formalment els festejos de Sant Josep.

Parlament de l'alcalde Jordi Joan
 L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, com a president nat de la FdF Junta Local va obrir els parlaments, lloant les falles a les quals qualificava com la festa més tradicional i nostra, de tots els valencians, i alhora que convidava els veïns i veïnes desitjava que els casals fallers foren lloc de convivència i germanor de tots els vallers, fallers i no fallers.

Parlament de la fallera major Raquel Mafé
 La fallera major, Raquel Mafé i Ausina, presidint el balcó principal de l’Ajuntament, i situada entre l’alcalde i el president de la FdF Ximo Felis ensalçaren la festa i va tindre paraules d’agraïmet a tot el món faller per la seua implicació en la festa, alhora que desitjava unes bones falles a tots i convidava tot el veïnat a viure una setmana intensa i festiva.

La fallera major fa un bes a tot Tavernes
Lliurament de premis i trofeus activitats culturals i esportives
La fallera major i l'alcalde comenten l'acte
Posteriorment, la fallera major acompanyada per l’alcalde i president de la FdF, sobre l’entaulat de la plaça, va lliurar els premis fallers d’activitats culturals i esportives que s’han anat celebrant fins ara i que ja es coneixen: targetes nadalenques, fotografia, truc, futbol, cavalcada del ninot... un lliurament que va estar molt aplaudit pels assistents en una plaça plena de gom a gom i, com no per les comissions falleres guanyadores. Aquest lliurament el dia de la "crida" és una mesura presa fa uns anys amb l’objectiu de deixar per al dia 17 els premis específics de monuments.

La Plaça Major durant la "Crida"
En acabar la crida, es va procedir a la disparada en el Passeig del País Valencià d’un castell de focs d’artifici per acabar la diada de la “Crida fallera” en un sopar de germanor que va comptar amb la presència dels membres de la corporació municipal.
-