L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:2.109
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:16.957

dijous, 7 de març del 2013

PLENARI MARÇ: INFORME. El consistori aprova iniciar l’expedient d’incompliment del conveni urbanístic al Sector 6-Entrada Platja i així poder consultar al Consell del Territori i Paisatge sobre la possible caducitat del Pla Parcial.

El Sector 6 envolta la Torre de Guaita


La decisió presa anit pel consistori amb els vots del govern municipal i l’abstenció del PP ve derivada per l’incompliment reiteratiu durant anys del conveni urbanístic de l’agent urbanitzador, en concret des de l’any 2005, quan es va aprovar i adjudicar el “Pla Parcial Sector 6 – Entrada a la Plaja”. 

L’alcalde, Jordi Joan, explicava que “l’incompliment de l’agent urbanitzador era palès en no haver començat unes obres que, segons el conveni que ell va firmar, haurien d’haver estat acabades en el 2011”. L’alcalde indicava també que durant aquests anys l’agent urbanitzador no ha complit els termes del convenis a pesar que sempre se li ha fet la interpretació més favorable. 

Jordi Joan va recordar la història de tot el procés: en juny del 2005 s’aprovava i adjudicava el sector, en gener del 2008 s’aprovava definitivament el pla d'urbanització i en maig del 2010 s’aprovava la reparcel·lació definitiva amb la qual cosa havia d’iniciar les obres un mes després i havien d’estar acabades en nou mesos. L’alcalde indicava que “va ser a partir d’ací quan l’agent urbanitzador presenta un seguit d’escrits que nomes pretenen retardar l’inici d’eixes obres”

L’anterior corporació, novembre 2010, va nomenar els tècnics supervisors de les obres i un decret de l’anterior alcaldia demanava a l’agent urbanitzador que nomenara els seus. La resposta va ser demanar un ajornament en desembre del 2010, acceptat per l’alcaldia en gener del 2011. No obstant, l’anterior alcaldia li va recordar el mes d’abril que ha de nomenar els tècnics, cosa que finalment fa en maig del 2011, sis mesos després de quan correspsonia. 

L’alcalde recordava com “van anar passant els mesos i les obres no començaven”, però abans d’iniciar l’expedient de resolució de l’adjudicació, el consistori actual el va deixar sobre la taula (novembre del 2011) per vore si l’agent urbanitzador es podia acollir al decret que acceptava les moratòries en els Plans Parcials ja iniciats, que no va ser possible perquè no era el cas del Sector 6, o bé resoldre els problemes financers que impedien iniciar les obres. “L’ajuntament ha tingut bona voluntat, ha tingut paciència, però fins ara no s’ha avançat absolutament res” concloïa l’alcalde. 

Jordi Joan remarcava que l’acord del plenari no era definitiva. Ara es tractava només “d’iniciar el procediment declaratiu de l’incompliment del conveni, cosa que compta amb els informes tècnics favorables. I això és necessari perquè l’Ajuntament puga consultar al Consell del Territori i Paisatge i ens done noves llums sobre l’assumpte. ” Aquest organisme és qui ha de decidir amb un informe vinculant si el Pla Parcial ja ha caducat com indiquen els informes tècnics municipals. 

Jordi Joan va ser clar: la postura còmoda i fàcil per a l’Ajuntament era no fer res i deixar-ho tot com està, però remarcava que eixa inactivitat total de l’agent urbanitzador podia perjudicar a tercers, amb la qual cosa l’actuació de l’Ajuntament seria “irresponsable, al permetre el mal funcionament dels serveis públics”. Ací l’alcalde recordava com l’activitat urbanistica “és una funció pública” i els Ajuntaments en tenen la responsabilitat i per tant, no es podia quedar de braços davant la possible caducitat del Sector 6. 

L’alcalde explicava al consistori i als assistents al plenari, entre ells alguns interessats, que si l’Ajuntament no actua, la situació pot derivar en accions de responsabilitat patrimonial per a l’Ajuntament si s’ocasiona perjudicis a un tercer, i també que si un dia finalment s’inicia el Pla Parcial amb eixa possible caducitat podria passar com en “La Sardina”, que un propietari l’impugne davant la justícia al·legant eixa caducitat
.
L’urbanisme és una funció molt seriosa, amb molts interessos i intervenció de diverses administracions. La posició que dóna més garanties a tots, a l’Ajuntament, a l’agent urbanitzador i als propietaris es fer aquesta consulta al Consell del Territori i Paisatge” concloïa l’alcalde, Jordi Joan. 

L’abstenció del PP
Durant la intervenció en llegir el punt de l’ordre del dia feta per la regidora d’urbanisme com durant l’exhaustiva explicació de l’alcalde, els assistents van poder escoltar en moltes ocasions que l’Ajuntament havia de garantir i defensar els interessos generals de Tavernes, de tota la població. 

La sessió d’anit va deixar clar que el Pla Parcial i la reparcel·lació es va aprovar amb un govern del PP i també durant el seu mandat havien d’iniciar-se i concloure les obres. També va quedar clar que l’actual portaveu i exalcalde del PP, Manolo Vidal, va demanar en diverses ocasions el nomenament de tècnics per iniciar les obres sense cap resultat. 

Per això, és com a mínim incomprensible eixa abstenció d’anit del PP. És incomprensible que després d’haver vist i patit com a govern les actuacions de l’agent urbanitzador, s’abstinga en una decisió que no es pren perquè sí, sinó cal prendre-la perquè l’Ajuntament puga consultar al Consell de Territori i Paisatge si el Pla Parcial ha caducat, o siga per saber exactament en quin punt s’està en tot aquest afer que porta damunt la taula des del 2005. 

¿Amb una postura com la d’anit, el PP defensa els interessos general de Tavernes? I la pregunta és important quan, de no fer res, es poden derivar les conseqüències explicades per l’alcalde, fins i tot amb responsabilitat patrimonial de l’Ajuntament, com diuen els informes tècnics. La pregunta no l’hem de contestar nosaltres sinó el PP. 

Molt ens temem nosaltres que en el fons, hi ha el joc habitual del PP de no mullar-se per no comprometre's ni implicar-se en res, tot i que saben que la postura del govern municipal és la correcta i la que s'ha de seguir. A més, amb eixa abstenció, van en contra de tot el que ells firmaren i aprovaren en les dues passades legislatures com a govern municipal de Tavernes.

-

1 comentari:

De paraules i fets. ha dit...

Manar és ordenar , una d eles parts més importants és el territori. Precisament la mala ordenació dels anteriors ens ha portat a la ruina com a poble, decreixement de l'economia, epsecialment la industria local al voler guanyar el que invertia en el sector immobiliari, o bé en le sentit especulador del terreny que tenia un preu i altre poble els terrenys per portar llocs de treball eren gratuïts. En definitiva el que fa el govern de l'ajunatment és afrontar el futur partint de l'incumpliment dels contractes, i si això ens abstenim és que estem lligats a fer la mateiuxa política que ens ha portat al poble a la ruïna i alguns a fer-se d'or a les Marines. I finalment si no s'aborda com és necessari a pagar-ho el poble de Tavernes i no passa res. Que no siga aixina!!