L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 2 de març del 2013

La Biblioteca Municipal va acollir l'homenatge a Àngel Mifsud. Sobre les 250 persones acudien al recital poètico-musical en la seua memòria

Aspecte de part de sala

La Biblioteca Municipal va acollir ahir per la nit l’homenatge que un grup d’amics i amigues de Tavernes li retien a Àngel Mifud i Ciscar, escriptor, poeta i professor de la nostra ciutat i sobre tot, tal com ahir va quedar palés, una persona amiga dels seues amics, compromesa i fidel amb la seua terra i amb la llengua comuna dels tres països on va exercir el mestratge fins la seua mort a “S’illa de Menorca” on, segons explicava la seua vidua Fina Salord, havia trobat una nova casa com una perllongació i imatge d’aquesta vall digna que l’havia vist nàixer en 1954. 

L’acte va reunir sobre les 250 persones que van omplir de gom a gom la
Biblioteca Municipal que va esdevindre el marc idoni per recordar la figura del poeta, escriptor, l’assatgista lúcid i gran convervador-argumentador i com no, l’home polític, una vessant potser oculta per la vessant literària i d’activista cultural a Menorca, però no menys important com ens recordava l’amic i exregidor valler, Miquel Bononat. La seua muller, Fina Salord, també ens en feia unes pinzellades en recordar la seua militància i aposta pel PSM, el partit nacionalista menorquí, dins del parlament que obria l’acte i on va glossar la vida, treball i activitats de tota mena desenvolupats per l‘Àngel a Menorca. 

Fina Salord ens va parlar de l'Àngel a Menorca
Un acte en si mateix i per la programació senzill, ben acordat per les notes musical de X. Pallàs i V. Benavent i com no, per la musicalitat que surava dels poemes que varen anar llegint alumnes i ara amics del Principat i Menorca i els amics i familiars de l’Àngel d’ací Tavernes. 

Un acte senzill, com la persona senzilla, humana, de Poble i compromés amb el Poble a qui es recordava. I alhora un acte solemne en el significat perquè, a més de l’homenatge a la persona, era un homenatge a la llengua comuna dels tres països, a eixe esforç personal de tanta gent, com l’Àngel, perquè cada dia continuem saludant el sol amb les mateixes paraules, amb un “bon dia” ple d’esperança. 
 
La vessant literària i política
La unitat de la llengua, per la qual com a professor i escriptor tant va treballar i lluitar l’Àngel, quedava ben palés en escoltar els mateixos mots pronunciats dins els poemes amb l’accent del Principal, el salat de Menorca o el dolç valencià de la Valldigna. I amb això i per això va esdevindre un acte emotiu, perquè vam recordar els valors pels quals va lluitar la persona homenatjada, tant en la seua vessant cultural com política, i poguérem comprovar com, malgrat tot, som germans dels catalanoparlants de tot arreu i vàrem comprovar que la llengua no és eina per separar, com alguns han volgut fer, sinó d’unió, com l’Àngel propiciava.

Jordi Joan, alcalde de Tavernes, recorda l'escriptor
L’acte organitzat per un grup d’amics i amigues va comptar amb el recolzament i suport de l’Ajuntament de Tavernes, i el mateix alcalde, Jordi Joan, i membres de la corporació municipal hi acudiren. L’alcalde va glossar la figura de l’escriptor valler i va assenyalar que Tavernes, que estima i recorda els seus fills, el tindrà en la memòria i sempre presenta a través de la seua obra.
-

2 comentaris:

En nom d'ÀNGEL. ha dit...

Et donem les gràcies en nom de la familia per tractar tan correctament
l'homenatge que Tavernes ha fet al nostre germà. Si emotiu fou el de Ciutadella amb la gent plorant al seu professor acabat de deixar-nos. Si poètic i massiu va ser el de Barcelona, ja entre catalans, menorquins i valencians, el de Tavernes va ser el més sentit, ja que des de la tranquilitat de l'adéu al nostre germà, hem pogut vore una organització seria i un especial carinyo en un acte preciós i massiu que Àngel haguera possat altament content i a nosaltres ens ha fet vore que les persones estimen la cultura quan està ben organitzada i es treballa amb rigor i preparacióen. Gràcies Cotorra, als amics i amigues, a Àngel i Carmen, a Bufante, als regidors i regidores, per estimar a la gent del poble i la seua obra.

Joan Mifsud ha dit...

La família d'Àngel, estem molt agraits a tots els que van poder acompanyar-nos ahir a l'emotiu acte d'homenatge. És impensable la quantitat de gent que, des de uns dies abans del seu traspàs, continua mobilitzant-se en tot el territori.
No en canse, Moltíssimes gràcies a tots per tot.