L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 18 de març del 2013

FALLES 2013: La crítica que hi ha a les nostres falles

La Cotorra protagonista en un tema del qual mai no hem parlat ni hem dit res.
Passeig contextualitza escena i crítiques
 
Dula: 30 anys fent falles

-Història de la  falla
-Crítica de la corrupció i la crisi
-Com ha influït la crisi a les falles (culpa del 20% (sic) de l’iVA als regidors, que després s’apunten a tots els actes)
-Crítica a la dimissió de la Junta Central Fallera
-Crítica de la cavalcada de Reis per excessiva

El Prado: Les quatre estacions.  

Estiu   
-Les xiques a la platja
-Crisi a l’escola. Els pares no tenen diners per quaderns, sense ajudes.
-Polítics s’ho gasten en corrupció i cabarets
Tardor
-Muses, cauen fulles i cau la vergonya dels dirigents polítics
Hivern
-Reis que els seus regals vinguen a tapar forats.
-De forment ni un gra, tot factures
-Paga extra congelada
Primavera
-Retalls en falles
-Diners per a la cavalcada de Reis Cambro: Polítics (molt poca crítica local)

La Dula critica el govern i també li reconeix coses bones

Cambro
-Crisi, corrupció. No s’entera Rajoy
-Polítics balafiadors i culpables
-Retalls en sanitat i educació
-Robatori i Barcenas
-Crítica a la Cavalcada de Reis. Les falles van ser només un complement.
-Crítica pujada IVA 21%
-PAI eliminat

La tanquem? Que contents es posarien alguns...
                            
Portal: Trau la llengua a la crisi

-Malgrat la crisi, mentre la iaia fallera cobre, la néta serà fallera
-L’atur juvenil i l’emigració dels més preparats
-Crítica al govern central per pujar impostor i IVA  i retallar els sous
-En una diana es critica l’excés de pagaments a qué ens veiem obligats
-La parcialitat i lentitud de la justícia
-La piscina inacabada
-Els tancaments d’empreses locals
-El robatori dels bancs i l’estafa de les preferents
-La fallida de l’economia valenciana


Passeig: La tercera edat

-El balneari
-Crítica a la Cavalcada de Reis
-Sense piscina
-Poca llum als carrers
-Caguerades de gossos
-Falta vigilància als camps


¿Predicar amb l'exemple? Pere Baenas es un empresari de Tavernes que fa falles.

La Via: Carnaval Polític. 
Ha estat la guanyadora del premi i la més crítica amb el govern municipal. Ens ha fet a La Cotorra protagonistes dels seus comentaris, alguns equivocats. Gràcies per la propaganda.

-Carnaval d’esquerra/dreta. Parla d’una factura d’alcohol pagada en la legislatura passada i ens dóna com autors d’una notícia que ni hem mai dit res.
-Compara Festivern amb la F1 i diu que fer com fan no és pecat.
-Festivern. Ha donat a conèixer el poble però als majors els ha deixat sense varietés  i els beneficis se’ls ha emportat una empresa no local.
-La gent esperant les campanades i el rellotge trencat
-Crítica de la Cavalgada de Reis.
- Crítica directa a Josep Llàcer pel projecte d’emprenduria juvenil que s’ha fet per apartar a Karina Vercher.

La Cavalcada de Reis, omnipresent a les falles 2013
 
Com podeu comprovar hem vist i detalladament totes les crítiques de les falles i les hem estudiat. ¿A qui donaríem el premi? Nosaltres  pensem  que no és qüestió de posar cartells i més cartells, molts cartells, sinó la qualitat del cartell, és a dir  l’elegància en fer la crítica, el sentit de l’humor, els versos emprats i sobre tot una cosa molt important per a nosaltres: contextualitzar la crítica amb els seus ninots corresponents, és a dir, que la crítica s’acompanye dels ninots que facen referència al tema i que la gent ho veja de seguida, que sapiga de què va al primer cop d'ull i no que en acabar de donar la volta al monument tingues la sensació d'un tottum revolutum. ¿Quines falles això ho han fet molt bé? 

       I com de crítica va i es diu que qui les dóna les ha d'agafar
       ningú s'enfadarà si ací ens prenem el dret d'opinar
-

13 comentaris:

Anònim ha dit...

La critica de la guanyadora pareix la copia del blog pepero que nomes ventileja contra el govern i la majoria de coses que diu falses.

Anònim ha dit...

Molt poc de gust en usar els noms dels regidors. Com tu dius, Cotorra, l’elegància en fer la critica no es veu en cap lloc. Crec que mai això de fer una critica personal no s’havia fet en les falles del poble, i sempre s’ha dit quan es nomenava coses aixi com un regidor, un membre de la corporació, en sentit general. I tots ho enteníem.
Pero aixi i tot ho entendriem si no fora perque si parlarem d'un regidor del PP, segur estic que el castellista o qui ha fet la critica hauria oblidat el nom, no el diria. Nomes hem de vore que passava fa uns anys amb el PP, mai esta falla no criticava ni el Vergeret, ni que no es feia el Parc del Cantalaot, ni res dels PAIs, ni la carretera de ronda, ni res del que no feia l’Ajuntament. Mai cap critica als d’abans. Ni pujar impostos quan els pujaven, com l’IBI qu el posaren pels nuvols ni criticaren les sentencies del Vergeret amb projectes per a tomar les finques i desgavells economics per a deixar en la ruina al poble. Com anaven a criticar el PP, el partit del seu estimat president i exalcalde Eugenio Pérez. Ara s’ha obert la veda, dels altres, i aci ho teniu: palo a tots els costats, pero del govern i damunt mesclen coses que son dels altres i els tiren la culpa als d'ara com el Vergeret. El món al reves.

Anònim ha dit...

Por los comentarios anteriores creo que algunos se toman las cosas demasiado en serio.
Ayer vi una foto del alcalde con poniendo la cabeza en la imagen de la Via con la galga que le parodiaba, eso es entender las fallas.
Hay que tomarse las fallas con humor y no buscarle los tres pies al gato.
Buen fin de fiesta y que viva la Falla la Via, la mejor de Tavernes y la que mas falleros tiene (por algo será)

Anònim ha dit...

Totalment d'acord. Les ctitiques des de la veracitat i sinceritat i deixar a banda ideologia de l'autor que les escriu.i que siguen reflexe del que passa a tavernes. Pero aixo no es la impressio que dona sino que els dimonis partiulars d'un s 'han escrit com a opinio genral de la falla i en la falla hi ha moltes sensibilitats no nomes la del cartellista.

Anònim ha dit...

Pues ara apliqueuse el cuento y no feu com el PP, que no criticava els seus abans ii si ho fa ara. Les falles son intrínsecament critiques i sarcastiques i molt be Jordi si s'ha fet la foto que diuen amb la galga.

bello fallero ha dit...

EL BUNKER BARRAQUETA encara viu i enganya al poble com sempre. Ara eixe bunker ressistent està en la Via I CREA I LLIG el ventilador, base de la crítica de la falla, no hi ha creativitat sino polea transmissora del que fou el primer mitja de comunicació de Hitler:EL VENTILADOR POPULAR. Si volen politica que la tinguen els que es deixen dirigir pels que han arruinat Tavernes. Anit parlavem de que poques industries funcionen al poble mentre sopavem a una carpa d'una històrica falla del poble, i eixien tots els particulars dirigents del partit popular i els seus apassionats moviments economics contra l'interés d'un poble que han mort. Que es fiquen en la gossa de l'alcalde em fa gràcia, però que obliden la situació corrupta de la certa classe política que ens dirigeix em sembla politicament partidista. I a la ultradreta ni un gram de tolerància. Una cosa es la inteligència que en te molta Jordi, i l'altra la realitat que sàpiga qui son els que li toquen després l'esqueneta.

La Cotorra de la Vall ha dit...

En tots els llocs hi ha de totes les ideologies. No es deu generalitzar. No es pot fer el mateix que es critica als altres. Cal demostrar com fa l'alcalde que tots no són iguals. El poble sap posar a cadascú al seu lloc independentment de les crítiques més o menys fortes i/o interessades que es puguen fer.

Anònim ha dit...

Molt bon màrqueting de Jordi amb la foto sobre les crítiques falleres. Si, màrketing, perque quedarà en això si a les crítiques no les respon amb solucions.
No poden eixir els municipals del poble però si podem destinar dos o tres patrulles per agafar una gosseta callejera. Com acudit està bé, però no fa massa seriós a un Ajuntament. Si segueix així, donarà que parlar a les properes falles, i no sols a la Via.

Anònim ha dit...

No crec que cap falla vulga ofendre a ningú, tant sols s'intenta fer festa i fer paricipar al poble. Si algú s'ha sentit ofés es que realment no entén el món de les falles.
PEl que fa al tema del nostre alcalde i la seua gosseta us puc assegurar que ell estava ben orgullós de que la gent es fera fotos i puc dir que els nanos de la Via s'ho passaren d'allò més divertit fotograqfiant-se.
Altre punt és que acuseu a aquesta falla de CREAR I LLEGIR, tothom dels seus integrants, la revista "el ventilador". Pel que jo sé als seus integrants no li s'ha passat ninguna esnquesta preguntat si llegeixen eixa revista. PEr tant, com algú afirma, per favor no poseu en boca d'altres paraules o fets que no han dit.
I per últim: no cregueu que deuríem de gaudir i deixar gaudir a tothom de les falles?festa que no té cap ideologia ja que les accepta totes i on es reuneixen tot tipus de gent, ja siguem de dretes, esquerres, neutrals o apolítics. No és bonic veure a gent qualsevol tipus d'edat ballant i compartint moments únics?
PEr últim m'agradaria que la gent no es prenguera les coses tant a les braves, els que som del món faller no ens agrada ofendre ningú tant sols volem veure a la gent disfrutar.

Anònim ha dit...

Això en el meu poble Tavernes seria tirar la pedra i amagar la mà.
Jo no veig que ací en cap lloc es diu que tota la falla llig el Ventilador. Ni jo que he fet un comentari dalt tampoc ho dic.
Tots els integrants de la falla no fan el llibret, tots no fan les explicacions ni fan els cartells ni les critiques. Això ho sap tot el mon. Sempre queda per a uns quants, mes comboiadors o amb més gracia per a dir les coses.
Si que esta clar que qui ha fet les critiques ha begut en el Ventilador. Son les mateixes critiques que s'han fet allí. Tot el que allí es diu i el mateix estil. I que no passa res. Cada un beu en les fonts que vol beure i mira i llig el que vol epr fer les critiques.
I també esta clar que sembla que no el coneixes quan dius que es una revista. No es una revista. Es un bloc com La Cotorra, o La Veu o tants blogs.
A mi de tot això només em sap malament una cosa: Mire que la critica no era una critica feta per la falla, entenent falla en sentit col:lectiu, com la unió de tots els fallers i falleres, sinó que pareix ser la critica d'una o dos persones que han usat la falla per fer la "seua critica", la que ells han volgut i només en una única direcció política o d'un partit polític. Això es la meua opinio.

Anònim ha dit...

Últim anònim, no tens tota la raó, en la falla la Via mandreixaran quatre igual que a les demés falles, als demés partits polítics i a qualsevol altra associació. I seran de la opinió que seran com a tots llocs, mes ben aviat del agrat de la seua colla, per mes diversitat de ideologia que s'en tinga. Les falles van per barris, pero tots sabem que no viu ni pensa igual els del passeig que els del Divina Aurora, cada colectiu es decantarà mes per un pensar.
També altres colectius, associacions o falles poden opinar pròximament a aquest blog i no passa res, el govern sol esmorzar sempre al mateix casal i això no deu ser debades. Pot no fer massa gracia a tots els fallers d'alli, i no passa res. No se on veus el problema en la Via, quan passa igual en tots llocs. O als fallers de la Via els tenen extorsionats, no opinen ni els deixen pensar diferent als seus caps, i no fan eleccions als seus càrrecs?
La teua opinió denota que vols fer vore fantasmes on tot es normal.

Anònim ha dit...

No vull tindre "tota" la raó. Sé que no la tinc ni la podré tindre mai "tota" la raó. Però tu en part me la dones quan reconeixes que a les falles hi ha de tota ideologia, cosa que em sembla molt bé i molt correcte perquè en la varietat està el gust, com se sol dir.
Quan als esmorzars d'alguns militants d'un partit en una falla, tinc entés que es una cosa que fan de fa molts anys, quasi des que es va fundar eixa falla i era president el senyor Sant Martí, que va ser cap de llista i regidor d'eixe partit, no sé que te que vore ací si s'ha mantingut la tradició. Tinc entés que l'alcalde i alguns regidors del Bloc (o cal dir ara Compromís) han sopat dos anys seguits a La Via. Normalitat absoluta i tot molt bé. Com cal. No s'han de polititzar les falles. I això ho tenim clar la immensa majoria.
I a vore si finalment entens el que vull dir: està molt bé les critiques, està molt bé posar en solfa els problemes del veïnat, està molt bé recordar tantes i tantes coses, dites des del respecte i l'humor. Qua això son les falles.
Jo simplement he dit que considere, i també hi ha gent de la Via que opina així, que la critica festera i de falles s'havia deixat de costat per fer-ne una amb molt marcat to partidista i política en un sentit. I que toca els mateixos temes, amb igual detalls, que i coms els toca algun blog del poble que porta un partit politic concret. I això és opinió meua pero general.
I tu si eres de la Via sabràs qui/quins fa/fan les critiques i els cartells. I sabras cap a on miren politicament, cosa que es correcta tindre ideologia, pero que en fer la critica de la falla, una cosa general per a tots, havien d'haver oblidat i fer critica fallera i no de partit polític.
La falla parla de la Cotorra i perquè no han fet les critiques del que diu la Cotorra on el govern ix més ben parat? I perquè critiques aixína no es feien en passades legislatures? I temes n'hi havien per un tubo!
I t'ho dic de nou, totalment d'acord amb la critica, pero no que es polititze de manera partidista la critica.
Si estic errat, dispensa'm-ho.

Anònim ha dit...

Em pareixen increibles les crítiques que li han fet a algunes falles. Sóc fallera, i hi ha anys en que es prioritzen unes tasques i que es destienen més esforsos en millorar en aquelles coses en les quals es pot, com per exemple els cartells, la crítica o el monument . A més, en la majoria de falles es realitzen les tasques per grups de treball ( per que no tothom té la mateixa disponibilitat ni ganes de fer feina).
Pareix que la majoria vareu llegir en la Via els cartells de la falla, però jo vaig poder llegir els cartells externs a la falla, on es criticava la corrupció a la política i la necessitat d'eixida dels joves al exterior. La veritat, al "carnaval polític" s'ho curraren amb molts cartells ( com a la majoria de les falles) i tant els del casal com els dibuixos fets a mà.
Per cert, als qui varen fer els banderins de la cavalgata( no sé si la fdf, els patrocinadors o qui): pel que jo tinc entes," carrossa" s'escriu així, no amb una s com apareix al banderí!