L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 12 de març del 2013

Un nou escàndol del PP? Compromís afirma que el govern del PP de la Generalitat ha mentit a la societat valenciana en comprar Valmor, l’empresa de la F1, sense informes favorables.



Compromís ha acusat a la Generalitat de "mentir" a la Sindicatura de Comptes i a la societat valenciana per comprar Valmor Sports, organitzadora del gran Premi de Fórmula 1, sense l’informe favorable de l'Institut Valencià d’Investigacions Recerques Econòmiques (IVIE). 

L’informe de l’IVIE “no existeix” segons la resposta parlamentària donada a Compromís per la consellera d'Educació, Cultura i Esport, María José Català. La història comença quan el Síndic de Comptes del 2011 informa els comptes de la Generalitat i en parlar de la compra de Valmor deia que eixa compra es recolzava en un estudi realitzat per l'Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques (IVIE) “que no ha sigut facilitat durant l'execució del treball"

Compromís va sol·licitar per escrit una còpia d'aqueix informe i la resposta del passat dia 4 és que "no existeix l'informe”. Per tant, mai se li va poder facilitar al Síndic de Comptes perquè no existeix i ara Compromís interpreta que "la Generalitat va comprar Valmor, una empresa ruïnosa, sense l'informe favorable del IVIE. Va mentir a la Sindicatura de Comptes, a la societat valenciana i, cosa pitjor, compren empreses ruïnoses sense informes favorables".

Eixe fet, segons afirma Compromís, demostra el "descontrol" de les arques públiques per part de la Generalitat, i del seu president, Alberto Fabra, que és qui decideix comprar una empresa amb deute”.

Valmor Sports, participada per Bankia, Fernando Roig i Jorge Martínez Aspar, organitzava la Fórmula 1. La Generalitat en comprar va haver de fer front a 110 milions d'euros: 30 milions que devia a Bankia i a Circuit de Motor i Promoció Esportiva; els 20 milions del cànon de 2011 i els 60 milions dels tres anys que quedaven del Gran Premi d'Europa a València, a raó de 20 milions per edició del 2012, 2013 i 2014.

Compromís quan va tindre lloc la compra de Valmor ja va considerar que podia constituir "malversació de diners públics i tràfic d’influències" i qualificava “d’escàndol” la decisió del Govern Valencià d’adquirir una empresa ruïnosa, amb milions de deutes que pagarem tots els valencians i mentre tant retalla i retalla serveis socials, la sanitat i l’educació
.

Més informació:

 -