L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR:1.063
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 1.063

dissabte, 9 de març del 2013

Dia de la Valldigna 2013: El professorat de la Valldigna rep la distinció "Amic de la Valldigna" de la Mancomunitat




El professorat de la Valldigna va rebre anit el guardó d’ “Amic de la Valldigna” que tots els anys concedeix la Mancomunitat de la Valldigna a la persona o col·lectiu que s'ha destacat en la defensa dels valors de la subcomarca dins de la seua activitat habitual.

Els “Premis Valldigna” en el seu catorzena edició reconeix tant als centres públics com concertats pel seu treball en les aules de defensa de la llengua, la implantació de línies d'ensenyament en valencià i sobretot pel compromís de millora de la societat plasmat en la transmissió de valors humans i de defensa de la comarca als xiquets i jóvens de la Valldigna.

El “Premi d’Investigació”, dotat amb 3.000 euros en concepte de beca de treball ha sigut concedit al professor universitari Antonio Calçat Aldaria, perquè escriga un llibre sobre la història de la Valldigna en una etapa que va des de la dècada de 1930 amb la Segona República fins als temps actuals, abastant períodes com la rebel·lió militar del general Franco en el 1936 i el Franquisme posterior. 

El lliurament dels Premi Valldigna va tenir lloc en la “Almàssera” del monestir, davant una àmplia presència de representants dels estaments comarcals amb els alcaldes de les quatre poblacions al capdavant.
L'alcalde de Simat, Sebastián Mahiques, malgrat la seua pertinença al PP, va tenir una intervenció crítica amb el govern central en el torn de parlaments, en assenyalar davant la proposta del govern de Rajoy de retallar competències a ajuntaments i municipis que les lleis no serien suficients per a tallar els llaços que existeixen entre els pobles i que encara que es retallen serveis o competències als ens comarcals sempre perduren els sentiments col·lectius, els llaços de germanor dels pobles de la Valldigna. 
L'alcalde de Simat davant aquest proposat manifesto que, com compartim territori i projecte comú, s’hauria de fer una revisió de l'organització de la Mancomunitat, perquè les lleis és difícil que puguen anul·lar la voluntat de relació i de compartir serveis entre les poblacions.


El president de la Mancomunitat, Jordi Joan, i alcalde de Tavernes, convidava als valldignencs a sumar-s’hi als actes programats en aquests dies, i assenyalava que tots ells serveixen per a unir i considerava important que serviren per a una reflexió sobre el fet comarcal, i que les distincions i premis de recerca concedits en aquests anys ajuden a conèixer millor el territori i per tant a aqueixa reflexió que demanava.

El president va recordar que la Valldigna és el lloc d'agermanament de les quatre poblacions que comparteixen història, territori, realitats i projectes en comú de posada en valor de la comarca, perquè és la suma dels valors individuals, de les característiques de cada localitat el que enriqueix i fa que la Valldigna siga única.

Jordi Joan considerava que davant la Valldigna s'obri un horitzó de il·lusionador futur si sabem treballar en comú, marcar un camí d'objectius i dur-ho a terme.