L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimarts, 12 de març del 2013

La Generalitat deixa ferit de mort al sector de la discapacitat al retallar entre el 9 i el 13% les subvencions.


La Direcció General de Persones amb Discapacitat i Dependència ha aprovat la retallada de forma unilateral, cosa que obligarà les entitats que atenen a persones amb discapacitat a augmentar les quotes de les famílies a xifres molt altes, a despatxar professionals que atenen aquestes persones o a tancar els centres. 

La decisió del govern del PP s’ha pres sense consultar ni comptar per a res amb el sector, i damunt es fa de manera dissimulada amb l’excusa que així es col·labora amb la “coparticipació glogal” del finançament del servei. Com han denunciat els afectats “una manera de dir que el centre el pague aquell que puga, i sinó que deixe el familiar a casa”. 

I tot no acaba ací, perquè hi ha també les retallades de les Prestacions de Dependència, la no gratuïtat dels medicaments i el retall en ajudes ortoprotèsiques. Els afectats han deixat cas que aquestes mesures del PP són la sentència de mort del sector i de les entitats que atenen persones discapacitades en les terres valencianes. 



I si en vols més... para el cabàs: recordem que la Conselleria de Benestar Social va arribar a deure més de 15 milions d'euros durant 2012 a les entitats, que sumats als deutes de les Conselleries d'Educació, Sanitat o Ocupació van posar a la gran majoria de les entitats a punt de tancar. 

Els afectats han format una comissió de treball que ha exigit a les Administracións regides pel PP que liquide el deute del 2012 als Centres d'Atenció Primerenca, a serveis d’habitatges tutelats i Programes d'Atenció a la discapacitat i, com no, que anul·le eixa retallada entre el 9 i el 13% pressupostada per enguany perquè només provoca agreujament de la situació, ja per si bastant greu. 

El sector de la discapacitat és un dels sectors més febles de la societat, i els afectats han demanat la col·laboració de la ciutadania, dels moviments socials i de tots els mitjans d’informació perquè expliquen la situació i les seus reivindicacions, perquè al cap i a la fi demanen coses tan bàsiques com dignitat, respecte i justícia social.
-