L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.611
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:15.096

dijous, 7 de març del 2013

Avui té lloc la campanya “Enllaçats per la llengua”


Aquesta vesprada, a partir de les 5, les comunitats educatives dels col·legis públics de Tavernes Alfàndec i Magraner (són les úniques confirmacions que tenim per ara) faran una abraçada simbòlica als centres. L’acte és senzill, bonica i ple de càrrega mediàtica: pares, mares, alumnes i professors i professores agafats de la mà envoltaran els centres, l’abraçaran, tot volen simbolitzar la defensa de l’ensenyament públic i, sobre tot, en la nostra llengua després de les propostes anul·ladores que plantegen en la nova llei d’educació LOMQE el PP i el seu ministre Wert. 

Les polítiques educatives del PP en el govern del territori valencià i ara l’ascens al govern de la nació del PP ha significat un salt qualificatiu, plasmat en eixa proposta de llei, de menyspreu envers la llengüa pròpia dels valencians, i ara més encara amb la proposta de LOMQE. 

"Enllaçats per la llengua” es una campanya que recolza la confederació Gonçal Anaya (FAPA Valencia, FAPA Penyagolosa, FAPA Enric Valor) UGT, STEPV, CCOO, ACPV, ENDAVANT, Sindicats d'Estudiants (BEA, SEPC, Contracorrent, Campus Jove) I Escola Valenciana. 

La LOMQE i el valencià 

La nova proposta del Ministre Wert de LOMQE és una nova agressió a l'ensenyament del i en valencià, condemnat a la desaparició si s'arriba a aplicar. Les matèries queden classificades en troncals (amb un mínim del 50% de l'horari), específiques (amb un màxim del 50% de l'horari) i d'especialitat, on no s'especifica l'horari que tindran. El valencià quedarà relegat a matèria d'especialitat i no troncal. 
En conseqüència, no té un mínim d'hores assegurat perquè haurà de competir amb les específiques. O siga, que s’haura de lluitar per la càrrega horària de la nostra llengua, a més que en les proves diagnòstiques de moment no computen. Tot plegat, relega el valencià a una matèria de tercera categoria.

D' altra banda, en segon o tercer curs i en sisè de Primària l'alumnat serà avaluat en competència en comunicació en la llengua materna, segons els nous articles 20 i 21. Això significa que una part important de l'alumnat valencià no serà avaluat en valencià. En Secundària, de les dues matèries possibles d'especialitat, només se n'avaluarà una. Per tant, el valencià podrà quedar exclosa de l'esmentada avaluació, segons el nou article 28. 

A més, en la disposició addicional trigèsim novena es parla que “les llengües cooficials seran oferides en les diferents assignatures en proporcions equilibrades en el nombre d'hores lectives”. Això empitjora encara més el decret de plurilingüisme aprovat pel govern valencià i publicat en el DOCV en ple mes d'agost i obligarà al govern valencià a adaptar-s'hi si aquesta proposta del ministre Wert va endavant.
-