L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 20 de març del 2013

El Suprem condemna el govern valencià del PP per haver negat a Compromís documentació del cas Gürtel




El Consell del PP va vulnerar els drets dels diputats de Compromís a rebre informació en haver negat l'any 2009 l'accés a la documentació sobre els contractes de la Generalitat Valenciana vinculats al cas Gürtel. El Tribunal Suprem, en una sentència coneguda avui, obliga el govern valencià del PP a facilitar a Compromís tota la documentació dels contractes signats per la Generalitat amb empreses relacionades amb la trama Gürtel entre el 2003 i el 2008. 


El PP va negar la documentació en el seu dia argumentant que el cas es trobava sota secret de sumari, mentre el Suprem diu que els contractes res tenien de secret i que la negativa s'havia fet en base a criteris indeterminats.


L'any 2011 el Tribunal Superior de Justícia valencià ja havia donat la raó a Compromís, però la Generalitat va presentar un recurs al Suprem, recurs refusat amb la nova sentència. La sentència condemna la Generalitat a pagar dos mil euros pels costos i afirma que la negativa del govern del PP era “una negació del dret de participar en política”

Compromís va fer 1.508 peticions parlamentàries d'informació l'any 2009, però cap d’elles va ser acceptada pel PP i ara la sentència diu que la Generalitat no pot establir límits al dret de la informació i també que el govern valencià “va incomplir l'obligació de facilitar la informació que se li havia demanat, perquè no hi havia raons fundades en dret que emparen la seua posició.”'


La coalició Compromís té pendent encara la resolució de quatre recursos al Tribunal Superior de Justícia valencià per negació de documentació possiblement vinculada a casos de corrupció. Són l'informe de Price Waterhouse sobre l'ERE a RTVV, on el PP al·lega que era un document intern de treball de l'administració; la còpia d'estudis demoscòpics del Consell, on l’excusa era  ser enquestes de caràcter instrumental per a tasques internes; la còpia del cànon de la Fórmula 1 per clàusules de confidencialitat i la justificació de les despeses del programa de reforma de centres escolars perquè les obres estan en execució o acabades.

Compromís ha advertit al PP que l'acumulació de sentències pot dur a una denuncia contra el Consell per la via penal “per pressumpte delicte de prevaricació”.
-