L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 1 de març del 2013

A partir d'avui el govern del PP i la Conselleria de Sanitat deixen a Tavernes i la Valldigna sense vehicle SVB durant la nit. Vallers i valleres: a partir d'ara no es pot caure malalt o patir un accident de 8 de la vesprada a 8 del matí.


La Conselleria de Sanitat, governada pel PP,  ha reorganitzat el transport sanitari urgent a partir d'avui, dia  1 de març. Entres les mesures està reduir en 20 municipis els torns de servei del Suport Vital Basico (SVB) que passen de 24 hores a només 12 hores al dia, mentre que la resta del dia la zona s'atendrà amb unitats de poblacions properes, segons dades de la Conselleria de Sanitat que arreplega “El Mundo”.

I entre els municipis afectats per la reducció, i tal com vam informar, es troba Tavernes i la Valldigna, que passa a tindre un servei de només 12 hores al dia, de 8 a 20 hores. La resta,  la franja horària nocturna, es cobrirà amb SVB d'Oliva i Gandia. 
Però açò no és tot. Hem quedat sorpresos i amb la boca oberta quan hem llegit que la veïna Cullera tindrà servei de SVB només per la nit i que, durant el dia, ¡¡¡ estarà cobert pels SVB de Sueca i Tavernes!!!. 

Sí, sí. Heu llegit bé. El SVB de dia a Tavernes haurà d'atendre també a Cullera. O siga, que si el vehicle SVB s'ha desplaçat a Cullera per una urgència i sorgeix una altra urgència en Tavernes o la Valldigna..... que se salve qui puga!! I tot el contrari durant la nit: si necessitem el SVB, haurà de vindre el de Gandia o Oliva. Peró ¿qué passara si estan ocupats? Qui atén a Tavernes?.

I ja veurem que ocorre durant l'estiu, quan la població de Tavernes es duplique amb les pernoctaciones de la platja i quan, per una simple qüestió d'oportunitat (millor temps, vacances....) la gent fa major vida nocturna, agafa més els cotxes i motos...

I tot açò,  que qualsevol valencià qualificarà com a retallada o deterioració del sistema sanitari, la Conselleria de Sanitat, el govern valencià i els responsables polítics del PP diuen que és “reorganització per a l'optimització dels recursos de suport vital bàsic”, o com afirma la Conselleria "els vehicles se situen on previsiblement van a fer més falta i no tenen una funció de vigilància estàtica a l'efecte de cobrir solament una població determinada".

O siga, els responsables de Conselleria de Sanitat són endevins: ja saben que en Tavernes i la Valldigna no anem a tenir falta de SVB i per açò ens deixen sense atenció directa les nits. 
-

8 comentaris:

Anònim ha dit...

No sé perquè es preocupeu tant. Ara vindrà Manolo Vidal, farà una nota de premsa criticant la Conselleria i ho arreglarà tot.

Anònim ha dit...

Si te que vindre Manolo ha arreglar alguna cosa, anem aviats.

Bowie ha dit...

Fins que la gent no fem alguna cosa, es queda sofrir la incompetència del polítics que tenim, que pareix ser és infinita.

Esta classe social privilegiada del Segle XXI només que fa exigir coses a la resta, B2 en Anglès, capacitació del Valencià o grau superior, graduat o màster, i en canvi, ahir mateix va eixir un Conseller a la TV, parlat amb castellà. Com es pot tindre la poca vergonya de tindre un càrrec nomenat "Conseller" i saber parlar amb valencià.

Mentre el que legislen i regulen a la resta siguen estos incompetent, i quan dic incompetent en refereix a que no tenen competència per a fer-ho i menys per a cobrar els sous que cobren ( assessors inclosos), esta situació continuarà mal per nosaltres i molt be per a ells (els polítics).

Robinjut ha dit...

Els deuriem demanar un mínim de preparació, estudis o experiència, i sobretot que tingueren algun tipus de responsabilitat administrativa sobre la seua gestió. Tampoc es tracta només de demanar una titulació, també hi ha gent inoperant amb carreres, tant en la política com en altres àmbits laborals.

Anònim ha dit...

Ara es l'hora que per part de l'ajuntament o mancomunitat feren un contracte amb Creu Roja i deixaren la zona de la Valldigna coberta a les nits o fins i tot 24h llegint la nova zona d'actuació del SVB. Aixó es ajudar i millorar els serveis al ciutadà, menys política i mes serveis per a les persones que no deguem res.

Anònim ha dit...

Ala castanya! Perquè abans de fer un comentari no reflexionem tots sobre el que anem a dir?

Et recorde que jo, tu, ell/a, nosaltres, vosaltres, ells/elles paguem religiosament els nostres impostos (via IVA, via declaració Hisenda, etc) per tindre una sanitat publica com cal de qualitat, i ben atesos com fins ara hem tingut amb ambulancia les 24 hores, SAMU i SVB.
Fer l'Ajuntament un contracte amb la Creu Roja perquè faça un servei que ha de fer la Conselleria de Sanitat i no fa pel balafiament que han fet de recursos en giripollades d'events i grans faustos... Doncs NO!!!
Supose que hauràs pensat que s'ha de pagar a Creu Roja eixe contracte ¿Amb quins diners? Ho pagues tu com si fores el capità moro? O que ens augmenten a tots els impostos per això?

Em sembla una idea absurda i descabellada i mes quan la sanitat publica te l'obligació, perquè no ens ho regala, els ho paguem en impostos. I si ara no ens cobreix eixes emergencies-urgències sanitàries, només arribe a la conclusió que m'estan robant.
I si no ho fa, tots sabem qui té la culpa i perquè la té. Amb estos del PP en compter d'anar endavant cada dia anem arrere.

Estruch ha dit...

Pitjor per a nosaltres i per a les urgències del Borja, perquè al final el que passa es que omplirem este servici.

Anònim ha dit...

I amb això arribarà el descretit de la sanitat pública, ens vindran a casa per vendre'ns assegurances privades i com no, caurem en el parany.
I ens pagarem una assegurança privada per poder anar de seguida i per urgència sense problemes a un hospital privat, siga La Barraca, el 9 d'Octubre o qui siga.
Tot calculat per a fer el negoci amb la sanitat