L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 29 de març del 2013

La Conselleria d'Educació del govern valencià del PP incompleix dues sentències sobre línies en valencià.

Són els més valencians, els que més defensen les senyes d'identitat, els que més fan pel valencià i etc etc, diuen els del PP. Però la realitat és una altra molt diferent. Ací teniu una de les últimes "malifetes" de la Conselleria d'Educació. Qui havia de donar llum en temes legals, dóna fum.

Escola Valenciana es va vore obligada a presentar dimecres passat les demandes d'execució de sentència al Tribunal Superior de Justícia perquè s'implanten les línies d'ensenyament en valencià als col·legis Rei En Jaume, de Xirivella, i Sant Critòfol, de Picassent.

La Conselleria d'Educació, en opinion de Escola Valenciana, no ha complit la sentència del Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que obliga a autoritzar el programa d'ensenyament en valencià sol·licitat fa anys, 2008 i 2009, i que va denegar als centres. La sentència reconeix el dret dels centres i li donava un termini d'un mes a la conselleria per a la seua execució, termini que es complia a mitjan gener d'enguany, fa dos mesos i mig. 

Escola Valenciana ha confirmat que després d'aquest temps, la Conselleria d'Educació no ha dictat cap resolució administrativa per a aplicar la sentència i a més no ha comunicat als centres cap notificació o comunicació sobre aquest tema.

Escola Valenciana considera l'actuació com un acte de desobediència a la més alta autoritat judicial valenciana i afirma que la Conselleria d'Educació, regida pel PP, actua amb irresponsabilitat política absoluta i “contradiu l'objectiu últim d'una administració pública que hauria d'estar al servei de la societat ”. També considerava “molt greu i gens ejemplificante que la Conselleria d'Educació estiga incomplint dues sentències fermes”.

Però això no sembla preocupar massa a la titular d'Educació, Maria Jose Catala, del PP, que ha afirmat en un acte que accepta les sentències sense problemes i que “el que volem és col·laborar amb la justícia”.  

Bona forma té de demostrar-ho quan la sentència judicial obligava a la Direcció general d'Ordenació i Centres Docents de la Conselleria d'Educació a dictar una resolució per a aprovar l'aplicació del Programa d'Ensenyament en Valencià “i havia de fer-ho en el terme màxim d'un mes, a explicar des de la data en què es comunique la sentència a la representació processal de la Generalitat”. Però, repetim, han  passat més de dos mesos d'aqueixa comunicació i ni la Consejeria ni la consellera Maria José Catalá, del PP, han reaccionat.
-

1 comentari:

ni pa tu ni pa mi ha dit...

Tal volta cap anar pensant en altres opcions sense obediència aliena a la valenciana, i no sols estàn els d'esquerra com el Bloc o ERC , en altre Blog local es presentà ahir un altra opció, Centre Democràtic Valencià, un altra alternativa de caire autòcton .