L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dimecres, 27 de març del 2013

El govern del PP vol privatitzar el registre civil i que el paguem els ciutadans

El Registre Civil és públic i gratuït des de la seua creació l'any 1870 i ara el Ministre de Justícia, Alberto Ruíz Gallardón, del PP, vol privatitzar-ho i que siguen els Registradors de la Propietat els que porten el Registre Civil. 

Si açò succeeix s'haurà de pagar com a mínim entre 20 i 30 euros per les partides de naixement, de matrimoni, de defunció… I açò arriba després què s'hagen invertit 130 milions d'euros en aplicacions informàtiques del Registre Civil que es posaran gratuïtament a la disposició dels Registradors de la Propietat. ¿Serà perquè el President del Govern, Rajoy, dos dels seus germans i la nora de Gallardón són Registradors de la Propietat?


Els Registradors de la Propietat presten un servei públic en règim de monopoli i perceben les seues retribucions directament dels usuaris privats o públics. El seu benefici industrial és del 60% i si porten el Registre Civil, els guanys a repartir entre els 800 registradors de la propietat existents s'acostaria als 180 milions d'euros més a l'any, uns milions que pagarem els ciutadans en forma d'aranzel registral.


La legislació hipotecària aprovada pel propi Mariano Rajoy sent Ministre d'Administracions Públiques del Govern Aznar va fer possible que un Diputat o un Ministre puga seguir sent titular del Registre de la Propietat i un company “portar-li” el Registre mentre ell està en la política. 

L'Associació d'Usuaris de Registres (http://www.usuariosderegistros.es/), ha denunciat que Rajoy manté la plaça com a registrador a Santa Pola, que li ha procurat uns 20 milions d'euros (més de tres mil tres-cents milions de pessetes). 
-

1 comentari:

Estruch ha dit...

Quí son registradors amb plaça reservada per a quant tornen, si es que eu fan mai, mal eu veig, a l'activitat privada i mentres tant mantenen uns beneficis peraixò ?
Bingo !!! Marianico Rajoy, varis amb cognom Gallardón ... serà casualitat ?