L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 25 de març del 2013

El passat dissabte se celebrava la 4a edició de la Valldigna Extrem

L'eixida


El passat dissabte es va celebrar la 4a edició del Valldigna Extrem, marxa no competitiva organitzada pel Centre Excursionista de Tavernes amb un recorregut de 43 km, un desnivell acumulat de 2.200 m i transcorregut pels termes de Tavernes, Simat, Benifairó i Barxeta.

Aquesta ha estat la 4a edició d'aquesta prova i els muntanyencs vallers esperen que en uns anys esdevinga una marxa tradicional, donada la bellesa de l'entorn i els preciosos paisatges que en el seu recorregut es poden apreciar.

Any rere any hi ha un augment dels participants i enguany l'organització ha fet una passa més endavant i ha oferit obsequis per a tots els participants, així com diferents punts d'avituallament, cosa que va permetre els senderistes caminar sense massa equipatge en estar hidratats i atesos per l'organització.



Cim de la Ratlla
La marxa va començar a les 7 del matí i es va seguir el següent horari: a les 9:00 esmorzar a la Font de la Sangonera, previ el pas per la via de la Granata. Ascensió al cim de la Ratlla (625 m) i baixada per la font del Barber, on hi havia el primer avituallament, fins Simat on els esperava el dinar. Després de dinar es va realitzar la pujada més forta al Penyalba (635 m), passant per la Cova de les Malladetes i seguint per la cresta del Mondúver, fent la baixada pel repetidor de Santomas, camí de la Cadira, i després d’haver passat per dos avituallaments intermedis on els caminants van tenir l'ocasió de recuperar forces, beure i fins i tot alguns retirar-se de l'excursió. A l’eixida es van inscriure 40 participants però només la meitat van aconseguir finalitzar la totalitat del recorregut. 

La meta
 El CETV, en remetre’ns aquest escrit, ha volgut tindre unes paraules de DOL per l'ecosistema, donat que l'endemà mateix, ahir diumenge, es declarava un incendi que va arrasar la meravellosa zona que van recórrer dissabte. Un lamentable comiat.
-