L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.044
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 23.237

dilluns, 25 de març del 2013

El diputat Ponce de Compromís ha afirmat avui que: “les brutals retallades del PP són un vent a favor del foc que crema les nostres muntanyes”

L'incendi ahir al principi quan segons Compromís van faltar mitjans


Les primeres hores d’activitat del foc declarat ahir a Barx va fer palès les brutals retallades aplicades pel Consell en la vigilància, prevenció i extinció dels incendis forestals. Tomàs Ferrandis, alcalde de Xeresa, un dels municipis afectats ha assenyalat que “ahir diumenge, a les primeres hores de l’incendi notàrem molt la manca de més mitjans aeris per combatre el foc. Tal com vàrem demanar fa temps des de Compromís, ens cal un altre heliport a la comarca de la Safor o en una zona més cèntrica de la província de València perquè els helicòpters es proveeixen de combustible a Siete Aguas i, per tant, la seua autonomia de vol és molt limitada. Perden molt de temps en anar i en tornar a la base”.


L’incendi de Barx ha tret a la llum el que va denunciar Compromís en el darrer ple de les Corts Valencianes durant una interpel·lació sobre la política general del Consell en matèria de prevenció d’incendis forestals. Compromís va defensar impulsar les Zones d’Actuació Urgent que no foren tallafocs inoperants com està fent la Generalitat i que els municipis tinguen el seu propi pla d’extinció. També es defensava l’existència de mitjans aeris suficients i recuperar el número de brigades forestals com els que n’hi havia en 2010. La proposta de Compromís contemplava millores en la vigilància i en la prevenció i també en la participació del voluntariat per a defensar els paratges naturals.

Com és habitual, el PP va votar en contra de les propostes de Compromís per evitar el que està passant ara a la Safor. “Hui constatem que les brutals retallades són també un vent a favor del foc que crema les nostres muntanyes” ha manifestat Ponce.


Compromís ha recordat que l’any 2011 es reduïren les brigades forestals “en un 70% i les polítiques de retallades del PP fa que continue igual de malament en el 2013. La superfície forestal valenciana està totalment desprotegida, tant en vigilància i prevenció com en les brigades, que són les que han d’actuar amb celeritat per evitar un descontrol, com el que ara mateix s’estén pel territori”.


El diputat verd de Compromís visitarà aquesta vesprada Simat, i es reunirà amb els regidors i alcaldes de la coalició dels municipis afectats per l’incendi forestal. També, el síndic de Compromís, Enric Morera, es reunirà amb els càrrecs públics de la formació dimecres, per avaluar els danys i preparar propostes parlamentàries d’ajuda a la zona.

Aquest és el tercer incendi que pateix aquesta mateixa zona en els darrers anys. Els anteriors foren  en el 2002, 2005 i 2006, als que s'hauria de sumar els patits pel Toro a Simat.

-