L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dilluns, 4 de març del 2013

Completem la informació sobre el projecte de la Replaceta del Trinquet (o "del Tio Julio")



La decisió de l’ajuntament de remodelar la Replaceta del Trinquet i la immediata nota de premsa de l’oposició criticant el govern municipal ha alçat l’interés de molts dels nostres lectors que ens demanen més informació al respecte.

Hem intentat esbrinar millor les coses i hem averiguat que la regidora de contractació, Llum Sansaloni, arran de l’obertura del programa “Pla Provincial d’Obres i Serveis (PPOS) 2013” de la Diputació a finals de l’any passat, va signar un decret on sol·licita a l’entitat provincial la inclusió d’un projecte de millora de l’esmentada replaceta per import de 107.316 euros. L’exalcalde, portaveu i assessor de la Diputació, Manuel Vidal, ni firma ni consta en la sol·licitat per a res, o siga que “no ha tingut vela en aquest enterro” com diem a Tavernes.

Però hi ha mes i és important: Està feta la sol·licitud, però s’ha de saber que a data del 28 de febrer l’Ajuntament de Tavernes NO té constància que l’obra s’haja  acceptat ni de què Diputació subvencionarà els 107.316 euros que costa. ¿I com es pot informar, confirmar, dir a la població una cosa que encara es desconeix oficialment?.


La crítica del PP al govern municipal afirmant en nota de premsa que el govern amaga les subvencions de Diputació es fan sense fonament, sense sentit i sense cap argument. Conclusió: algú, el PP, s’ha avançat un pèl massa ¿no cregueu?. I lamentable és que s’avance no per informar al poble de la millora que vol fer l’Ajuntament, sinó per criticar sense dades oficials a la mà.

Una cosa està clara i així ens ho han dit: la ciutadania tindrà tota la informació completa tal com avance el projecte (confirmació, inici d’obres...etc). I és lògic, perquè l’obra no es podrà amagar, com no es pot amagar la millora del Carrer Doctor Fleming, o de la urbanització del voltant de l’esglesia de la platja, també del PPOS, o l’entrada a la platja, obra també subvencionada per Diputació. De tota manera els diners no són de la Diputació, són nostres, i l’únic que fa es redistribuir pels Ajuntaments els diners dels impostos que paguem.

 

I què vol fer l’Ajuntament?

És obvi: corregir el que el PP no va fer en 16 anys i així ha quedat el lloc de desfet, com s'aprecia en els fotografies, i millorar la Replaceta del Trinquet, nom de tota la vida, encara que a també es coneix com “del Tio Julio” per tindre la seua tendeta de llepolies i altres en una de les casetes.

Segons hem esbrinat s’enderrocaran les tres casetes que hi ha, en dos d’elles temps arrere va caure el sostre, i se’n deixarà només una. En aquesta, segurament, es farà una concessió per algun ús comercial.

Es pensa també reforçar la paret que tanca la cara nord de la placeta i que serveix de suport al carreronet que dona accés a les cases i a l’antic trinquet, i després, com no, reasfaltar i reorganitzar tot l’espai de jocs.

Objectiu: que la replaceta siga un lloc de trobada, un punt d’encontre de tota la barriada. 
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo no m'havia assabentat de que l'Ajuntament havia sol·licitat esta subvenció a la Diputació.
Són unes obres que beneficiaran molt al barri com han estat beneficiant els jocs infantils.
No es podria demanar una subvenció per a arreglar tots les zones de jocs infantils de Tavernes? Alguns estan molt malament i són un perill.

pilotari ha dit...

Tampoc en el seu dia compràren el trinquet de Manolete que es venia per només 150.000 €, i amb subvenions específiques de la Generalitat. Amb els del PP, llançant balons fora i la oposició que no s'enteraven, deixaren passar una oportunitat única de salvar un dels millors trinquets dels país i perderem una part tan important de la nostra cultura.