L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

divendres, 8 de març del 2013

Les comunitats educatives dels CEIP Alfàndec i Magraner abracen els seus centres


CEIP Alfàndec
CEIP Magraner

Ahir per la vesprada, en acabar les classes, les comunitats educatives dels col·legis públics de Tavernes Alfàndec i Magraner varan efectuar l’abraçada als respectives centres. 

L’acte responia a la proposta de diverses federacions d’AMPAs valencianes i volia simbolitzar l’aposta que els centres fan per la llengua pròpia i per la defensa de l’ensenyament públic, que ve patint constants atacs i retallades des dels governs del PP, i ara en el cas del valencià de que patesca un fort endarreriment en els plans d’ensenyament si s’aprova la nova llei d’educació LOMQE que proposa eixe partit i el seu ministre Wert al cap. 

Ahir vam tindre un dia plujós, no massa però com solem dir :”plou per a molestar”, doncs això mateix a eixa plovisquejava i encara que no va impedir els actes sí que els va llevar brillantor i alguna que altra participació, que per cert va ser molt bona a pesar d’aquest contratemps de l’oratge.

CEIP Magraner
CEIP Alfàndec

 
La LOMQE i el valencià

La proposta del Ministre Wert de LOMQE és una nova agressió a l'ensenyament del i en valencià, condemnat a la desaparició si s'arriba a aplicar. El projecte classifica les matèries en troncals (un mínim del 50% de l'horari), específiques (un màxim del 50% de l'horari) i d'especialitat, on no s'especifica l'horari que tindran. El valencià en la proposta del PP queda relegat a matèria d'especialitat i no troncal, a tercera categoria. 

I per això no se li asssegura un mínim d'hores i haurà de competir amb altres específiques per estar contemplada dignament dins de les aules. Damunt, s’avalua només en alguns cursos, i si una matèria no s’avalua de forma continuada ja sabem que passa: perd valor, és una Maria, és a dir, matèria sense importància a la qual no cal fer ni cas.

A més, la disposició addicional trigèsim novena diu que “les llengües cooficials seran oferides en les diferents assignatures en proporcions equilibrades en el nombre d'hores lectives”. O siga, més retalls en horaris de valencià, que se sumen als que comporta el decret de plurilingüisme aprovat pel govern valencià (també del PP) i publicat en el DOCV en ple mes d'agost.
-