L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dilluns, 11 de març del 2013

Les obres de rehabilitació del Moli del Pla s'han inaugurat avui diumenge.

El moli llueix aquesta esplèndida imatge


L’acte inaugural del Molí Vell o Molí del Pla ha tingut lloc avui diumenge, a les 12 del migdia, amb la presència de regidors de l’Ajuntament  encapçalats per l’alcalde, Jordi Joan.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Joan
L’alcalde ha obert l’acte i al parlament dirigit als assistents ha manifestat la seua satisfacció per l’encertada restauració i recuperació d’un espai emblemàtic de les possessions del monestir de la Valldigna, datat al segle XVI i que, afortunadament, s’ha pogut salvar de la destrucció i de l’oblit, per la qual cosa tots els valldignencs ens hem de felicitar.

Jordi Joan ha recordat que les obres han estat possibles amb l’ajuda dels fons PIP de la Generalitat i ha aprofitat per lloar l’excel·lent treball efectuat per l’empresa local Consmed. També ha esmentat que l'ajuntament de Tavernes, amb la resta de poblacions i la Mancomunitat tenim el repte de conservar-lo, de donar-li un valor i mitjançant projectes educatius i culturals que parle i explique a les futures generacions la vida i el treball a la Valldigna al llarg de la història.

L'arquitecte municipal Juan Tormo
 L’arquitecte municipal,  Juan Tormo, com a tècnic en la realització del projecte, ha explicat l’estat anterior de l’edifici, les seues característiques arquitectòniques i la intervenció que se n’ha fet, amb l’ajuda de diverses fotografies de tot el procés de restauració. Una explicació detallada, fora de tècnicismes i molt entenedora per als assistents.

 Recital poètic 

I quin millor motiu per reestrenar aquesta antiga construcció que el goig de la paraula convertida en art? Doncs sí, a les 12’33 PM els aficionats a la poesia hem pogut gaudir del recital poètic “Infinita la carícia que ha de venir “(Poetry Road Tour 2013) que, en la seua gira per diverses localitats on es parla la nostra llengua, han fet parada al nostre Molí del Pla per delitar-nos amb la força de la seua veu.

Els assistents hem assaborit tot l’univers creatiu de quatre poetes joves, tres en presència: el mallorquí Jaume Pons i Alorda, amb els valencians Rubén Luzón i Pau Sif, i una present en esperit: la catalana Anna Gual. 

Uns moments del recital poètic
 

No tots els poetes saben recitar els seus propis versos, però aquest no ha estat el cas dels que avui ens han visitat. Amb una mestria incomparable en l’art de la recitació, Jaume Pons –que també ha llegit poemes d’Anna Gual–, Rubén Luzón i Pau Sif ens han sabut transmetre la seua joia vital, la seua mordaç ironia, la seua crítica subtil, els seus sentiments més profunds i desacomplexats. Ens han sabut submergir a tots els presents en un món màgic, ple d’emotivitat, de complicitat i d’harmonia. Un plaer, el vers ben dit, que no sovinteja en la vida rutinària i que, per uns moments, hem pogut compartir. Un gaudi ple de subtileses per als sentits que seria bo que es repetira, perquè la gent que el desconeix, deixant a part els prejudicis, s’atrevira a descobrir-lo. 
-