L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 5 de març del 2013

L’Ajuntament de Tavernes farà costat enguany als afectats per la Llei de la Dependència i reforçarà l’àrea de Serveis Socials amb una subvenció atorgada per la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP).



L’Ajuntament de Tavernes va sol·licitar l’ajuda de 18.790 euros, una ajuda que li ha estat concedida després que el govern municipal acreditara el compliment de les seues obligacions. 
 
La regidora de l’àrea, Karina Vercher ha acusat a la Generalitat Valenciana i l’Estat Espanyol de ser responsables de la falta de finançament de la llei de la dependència, que fa que moltes famílies estiguen en una situació límit pels constants retards en el pagament de les ajudes. Així ha considerat “immoral que la Generalitat Valenciana tinga diners per a pagar milions d’euros a clubs de futbol i no en tinga per a pagar el que deu als dependents i als seus cuidadors, els quals, a mitjan febrer encara no havien cobrat el mes de desembre”

El Servei Municipal d’Atenció a la Dependència està ubicat en el centre social del Braç Treballador i el presta una treballadora social, que ofereix la informació que cal per garantir l’acompliment de la legislació vigent, de reconeixement el dret a la promoció de l’autonomia personal i d’atenció a les persones en situació de dependència. 

Les persones que son beneficiaris de dependència tenen dret a una sèrie de serveis segons el grau i nivell i poden accedir a:
- Prestació econòmica al cuidador no professional (excepcionalment)
- Prestació econòmica vinculada al servei
- Prestació a l’assistent personal
- Serveis de teleassistència, servei d’ajuda a domicili, centres de dia, centres ocupacionals, residències de persones majors dependents o discapacitades, centres d’estimulació precoç, etc. 
-