L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 2.395
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 26.374

dissabte, 23 de març del 2013

Els valencians cada dia som més pobres en relació a la resta d’Espanya. Cada dia estem més lluny de la mitjana espanyola: el PIB va caure el 1,5 % en el 2012, quan el govern valencià del PP va anunciar un creixement de l’1 %

Els valencians cada dia més pobres

Els valencians seguim ofrenant noves glòries a Espanya, però no hi ha correspondència, perquè el pagament d’Espanya és una bona potada enmig del cul: seguim aportant més diners a l’Estat dels que rebem i comptem amb un finançament per habitant inferior a la mitjana de les demés comunitats. 


I això no és d’ara, que amb el PSOE passava exactament el mateix simplement que ara el PP en plena crisi encara ha retallat més l’aixeta.


L’Instituto Nacional de Estadística oferia ahir les xifres de variació del Producte Interior Brut a Espanya. L’any passat, el 2012, les dades van ser pitjor per als valencians que el 2011. Però hi ha dades pitjor: D’ençà el 2008, principi de la crisi, la caiguda anual mitjana del PIB ha estat del 2,17 %, quasi el doble que la mitjana espanyola, 1,28 %. Dades que són demoledores i que comproven l’efecte de “la potada enmig del cul” que en dóna l’Estat en no oferir-nos un finançament com correspon, que pogués ser motor de l’economia, 


El PIB valencià, que és la mesura de la riquesa que generem, va caure un 1’5% mentre que al conjunt d’Espanya va ser 1’4%. Si ja ho sabem: un 0’1% és molt poc, però eixe poc són milions d’euros. I encara en serien molt i molt més si el PP haguera encertat les previsions, perquè alegrement va anunciar que el PIB pujaria en el 2012 un 1%. 

O siga, d’una previsió de +1% hem passat a -1’5%: una diferencia de 2’5 punts. ¡Quasi res porta el diari! Així ens va als valencians amb les polítiques del PP autonòmic i dels retalls del PP estatal. Perdoneu-nos però, al nostre poble, això té un nom: anem com a cagalló per sèquia!. Repetim: perdoneu-nos l’expressió, però és ben realista i ben valenciana.


Les terres valencianes foren la vuitena en caiguda del PIB però preocupa més la distribució “per càpita”, allò que realment reflexteix el nivell de vida dels valencians.


Segons l’INE, en el 2012 es va fer mes ampla la diferència respecte a la mitjana estatal: els valencians vam tindre de mitjana una renta de 19.964 euros, 2.808 per davall de la mitjana espanyola. Això vol dir que la renta dels valencians i valencianes està en 87,7 %, a 12,3 punts de la mitjana. Hem anat arrere, com els carrancs, bé ja fa anys que anem arrere amb la política autonòmica del PP, i cada any més perquè en el 2011, la diferència era de 2.767 euros, en el 88,0 % de la mitjana.


Som els sisens (6é) més pobres per habitants i darrere nomes tenim a Canaries, Múrcia, Castella-La Manxa, Andalusia i Extremadura. Els més rics: País Basc, Madrid, Navarra i Catalunya. 
-